Atenție! A intrat în vigoare codul roșu în Vrancea!

În intervalul 02.06.2016 ora 22:00 – 03.06.2016 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: R. Negru (judeţele Harghita şi Covasna), afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ),Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna (judeţul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna.

inundatii vrancea iunie 2016
Abonează-te (LIKE) la pagina noastră de Facebook și vei primi în timp util informații de ultima oră!

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au fost convocaţi în şedinţă extraordinară la sediul Instituţiei Prefectului, joi, 2 iunie a.c., în contextul fenomenelor meteorologice şi hidrologice care se manifestă pe teritoriul judeţului.

Conform avertizărilor emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în următoarele două zile în judeţul Vrancea vor avea loc intensificări ale fenomenelor meteorologice constând în ploi şi depăşiri ale debitelor cursurilor unor râuri.

Astfel, începând de joi 2 iunie a.c. de la ora 13.00 a fost activată Grupa Operativă (Etapa I) a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, urmând ca la orele 22.00, odată cu intrarea în vigoare a avertizării hidrologice de Cod Roşu pe râurile din bazinul hidrografic Putna, să fie activată Grupa Operativă (Etapa II).

În aceste condiţii, prefectul judeţului Vrancea a dispus luarea următoarele măsuri:

  • instituirea permanenţei la sediul primăriilor;
  • verificarea sistemelor de avertizare/alarmare a populaţiei şi folosirea acestora la nevoie;
  • monitorizarea permanentă a cursurilor de apă din zona de munte la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă;
  • verificarea şi supravegherea podurilor şi podeţelor;
  • verificarea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei, deblocarea acestora dacă situaţia o impune;
  • evacuarea populaţiei şi animalelor dacă situaţia o impune conform Planului local de apărare împotriva inundaţiilor;
  • mobilizarea cetăţenilor la acţiunile preventive şi la intervenţia operativă dacă situaţia o impune;
  • asigurarea populaţiei sinistrate cu apă potabilă, alimente şi materiale de strictă necesitate;
  • pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie şi repartiţia acestora în zonele afectate, în cazul în care situaţia o impune;
  • asigurarea fluxului informaţional – decizional;
  • situaţiile deosebite se vor raporta operativ şi telefonic în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea tel. 0237.611212 sau prin intermediul 112.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

Iată cum arăta vremea în Focșani acum aproximativ o oră!

Aveți o informație / fotografie / un videoclip de interes în acest context ? Trimiteți datele la adresa contact@invrancea.ro sau ca mesaj prin intermediul paginii noastre de Facebook!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email