5 motive pentru a învăța limba franceză

5 motive pentru a învăța limba franceză

5 motive pentru a învăța limba franceză

5 motive pentru a învăța limba franceză

Limba franceză este predată în școlile din fiecare țară din lume. Multe țări vorbesc această limbă ca a doua limbă, ceea ce înseamnă că se pune întrebarea: de ce să învățați limba franceză?

Vă invităm să desoperiți 5 motive pentru a învăța limba franceză:

1. Franceza este o limbă foarte răspândită

Învățarea unei limbi noi poate fi dificilă, dar merită întotdeauna efortul! Cu cât învățați mai mult, cu atât mai multe oportunități aveți de a explora lumea. Franceza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume. Aproximativ 150 de milioane de vorbitori nativi și alte aproape 200 de milioane de persoane folosesc limba franceză ca o a doua limbă în comunicare.

2. Franceza este limba iubirii

Limba franceză este adesea numită limba iubirii datorită culturii, muzicalității, romantismului și a senzualității sale.

3. Bucătăria franceză este extraordinară

Bucătăria din Franța este o fereastră către deliciosul univers culinar francez. Bucătăria francezilor este o combinație de rețete din diferite regiuni ale Franței, fiind o bucătărie bogată în istorie și complexă în prepararea sa. De la mâncărurile tradiționale la cele mai moderne, bucătăria franceză este o bucătărie care evoluează în permanență.

4.Franța are o literatură bogată

Limba franceză are o sonoritate bogată, romantică, care poate fi apreciată într-un mod diferit atunci când este citită în forma sa originală. Multe dintre cele mai faimoase capodopere literare au fost scrise în limba franceză, iar citirea lor în limba originală poate fi un deliciu pentru oricine apreciază frumusețea limbii. “Mizerabilii”, “20.000 de leghe sub mări”, “Cei trei muşchetari”, “Micul Prinţ” sunt doar câteva dintre cărțile care au fost scrise în limba franceză.

5. Ajutor pentru creier

Învățarea unei limbi străine poate ajuta la prevenirea sau amânarea bolilor mintale, cum ar fi demența. Creierul trebuie să muncească mai mult pentru a învăța o nouă limbă, ceea ce ajută la crearea de noi conexiuni. Acesta este motivul pentru care mulți oameni spun că o persoană care cunoaște mai multe limbi străine are un creier mai dezvoltat. Învățarea unei limbi noi este o modalitate excelentă de a menține creierul activ și de a face noi conexiuni.

Concluzia: învățarea unei noi limbi este o parte importantă a dezvoltării personale și profesionale a fiecărui individ! Vă puteți face prieteni noi, puteți afla despre noi culturi sau puteți obține poate un loc de muncă mai bun. Indiferent dacă ești elev, student, părinte sau un profesionist, ai putea să începi să înveți limba franceză chiar astăzi! Sperăm că cele 5 motive pentru a învăța limba franceză v-au ajutat!

Autor: Dima Dragoș

https://www.youtube.com/watch?v=MTXUBq8s9-s

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email