Liceul cu Program Sportiv Focsani va organiza pe 27 august 2016, editia a doua a Memorialului „Viorel Ion”, competitie de rugby in 7, dedicata copiilor nascuti in anii 2001-2002. Memorialul va avea loc pe Stadionul Tineretului din Focsani si se va desfasura pe doua terenuri, intre ora 10 si 13.

Pana acum au confirmat inscrierea la aceasta competitie opt echipe: CSS Barlad, LPS Focsani,CSS Tecuci, CSS Galati, Palatul Copiilor Bucuresti, Parohial Bucuresti, Metrorex Bucuresti si Cleopatra Constanta.

„Este felul prin care dorim sa mentim vie amintirea lui Viorel Ion cel care a dus rugbyul vrancean pe culmea marilor performante. Astept confirmare de la inca doua echipe, Cluj si Suceava si suntem convinsi ca va fi un turneu frumos, cu 10 participante, cu meciuri interesante. Ne-am gandit sa organizam competitia cu copii nascuti 2001-2002 pentru ca dorim sa promovam sportul, sa le dam posibilitatea de a avea multe meciuri si de a se bucura cat mai mult de faptul ca sunt pe teren. LPS Focsani este o echipa formatoare de copii, de juniori care doreste sa dea in continuare cat mai multi jucatori la echipele nationale. Ne dorim ca acest turneu sa fie unul de succes si poate, cu timpul, va deveni o etapa a Circuitului National de MiniRugby”, ne-a declarat Romeo Paun, organizatorul competitiei.

Scopul acestui memorial este acela de a promova sportul si de a indruma copii catre o activitate constanta prin participarea la aceasta competitie in perioada extracompetitionala, avand in acelasi timp oportunitatea de a socializa si de a cunoastre alti tineri implicati in acest fenomen al rugbyului.

Viorel Ion a fost unul dintre oamenii de rugby marcanti din zona Moldovei. Antrenor emerit si profesor la Liceul cu Program Sportiv Focsani, unde s-a preocupat de pregatirea si performantele viitorilor mari rugbysti ai Romaniei, acesta a avut cu elevii sai o serie de victorii notabile. A obtinut locul intai cu nationala de tineret a Romaniei la Campionatul European, luand titlul national cu echipa de juniori I a LPS Focsani, pe cel de vicecampion national cu formaţia U18 si U19 a LPS Focsani si situandu-se de mai multe ori cu echipa pe cea de a treia treapta a podiumului.

Acesta a initiat proiecte importante din postura de Director Regional de Dezvoltare al Federatiei Romane de Rugby, toate cu scopul de a atrage copiii si tinerii catre sportul cu balonul oval.

Sursa:frr.ro

Articole relaționate