Clubul Rotary Varana Focşani şi Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia” invită vrâncenii la un concert caritabil GRINGO DE ROMANIA, un deliciu acustic susţinut de inegalabilul AG WEINBERGER, Mr. Blues al României, după cum anunţă organizatorii evenimentului. Concertul va avea loc la Ateneu, joi,12 mai, începând cu ora 19:00. “Autenticitate, creativitate, sunet viu şi necompromis, un artist ce aduce melosul şi poveştile secolului trecut, în contemporaneitate. Muzica bună nu are graniţe, nu are vârstă, ci ne uneşte pe toţi într-un spirit mai bun. Deţinătorul celor 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională, o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credinţă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cantă”, transmit organizatorii concertului de la Focşani.

Cine este AG Weinberger?

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind “întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de către critica de specialiate Mr. Blues al României. În 1998 a fost invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.  În mai 2000 a plecat “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător semnând un contract cu o casa de discuri “Heart And Soul Records”. “Nashville Calling”, primul  album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 a fost propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanţă artistică la nivel mondial. În 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii “Acadeaua – cea mai dulce emisiune”, difuzată pe TVR2. În acelaşi an a fost decorat cu “Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente. O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţară, scriind muzica de scenă pentru 17 producţii de teatru. Concertul de blues şi jazz de la Focşani are loc joi, 12 mai, de la ora 19:00 la Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia”.

Informaţii şi tichete la tel. 0724 815 134 şi de la membrii Clubului Rotary Varana Focşani. De asemenea, biletele se pot procura şi de la Agenţia de bilete a Ateneului – Piaţa Unirii.

Sursa: Ziarul de Vrancea

Articole relaționate