CES – cel mai vechi producator de încuietori pe baza de cilindri si sisteme de siguranta din Germania, va pune la dispozitie o gama larga de produse:

  • Sisteme de inchidere
  • Cilindri de siguranta
  • Cilindri speciali
  • Butuci usa

Cilindri cu cheie unica si cilindri sistem master key
Cilindri cu cheie unica sau keyed alike sunt cilindri care se vor deschide cu o singura cheie nemaifiind necesar sa aveti 3-4 chei pentru fiecare usa.

Cilindri in sistem master key permit constructia unui sistem de acces control pentru fiecare persoana care doreste sa intre intr-o incapere.De regula sistemul general master key este utilizat in corporatii medii si mari, institutii publice, banci, etc.
Un avantaj al acestui sistem master key este dat de faptul ca se pot combina cu lacate sau alte incuietori, de exemplu yale de siguranta suplimentara.

Cum se poate diferentia un cilindru de calitate slaba de unul de calitate ridicata
Citeva mici detalii va pot clarifica in privinta calitatii unui cilindru-butuc de siguranta.
Avem mai jos imagini facute la doua chei : una de la un cilindru de duzina si cealalta de la un cilindru de calitate peste medie.
Prea multe explicatii nu sunt de facut fiindca in acest caz imaginea valoreaza 1000 de cuvinte.

In aceste imagini se poate vedea diferenta in ceea ce priveste grosimea unei chei de cilindru de siguranta de calitate scazuta si a unei chei pentru cilindrul produs de firma CES din Germania in Germania.

 

Numarul de pini din interiorul unui cilindru

Tipurile de chei depind de constructia cilindrului, de nivelul de securitate care se doreste a se obtine de la un butuc.Se recomanda ca un cilindru sa aiba minim 5 pini, daca sunt mai multi cu atit mai bine, deoarece numarul pinilor au o influenta considerabila asupra sigurantei cilindrului.

Pe linga pinii din interiorul butucului pe unele chei se afla un pin activ care corespunde unui pin din interiorul cilindrului astfel ca securitatea va fi foarte ridicata si riscul de a copia o asemenea cheie este practic imposibila.Aceeasi securitate maxima ramine valabila si in cazul spargerilor inteligente.
 
O cheie avand un profil cat mai complicat cum sunt cheile reversibile vor prezenta un grad de siguranta foarte ridicat.
 
Cheile protejate la copiere se vor gasi in comert doar la firmele autorizate sau doar la producatorul cilindrilor.In schimb, cheile neprotejate se pot copia la oricare centru de copiat chei deoarece exista cheia bruta, chiar daca aceasta cheie este de tip amprenta/reversibila.
 

Securitatea cheilor

Securitatea unui tip de cheie este data de exemplu de certificatul emis de catre VdSGermania, societatea germana a asiguratorilor de proprietati, fiindca de pilda in tarile vestice o asigurare de imobil este mai scumpa sau mai ieftina in functie de mai multe criterii printre care si certificatul VdS al cilindrilor, manerului sau broastei montate pe usa de exterior.
 

Deactivarea cheilor utilizate 

O functie prezenta la cilindri este functia 2 in 1.Astfel ca in cazul in care ati pierdut o cheie aveti disponibila a doua cheie care odata introdusa in butucul de la usa va dezactiva cheia pierduta, aceasta nemaiputind fi utilizata.Unii producatori, de exemplu DOM, are ca standard 3 chei diferite pentru utilizarea unui singur cilindru.In acest fel nu va mai fi necesar sa schimbati cilindrul de la usa de intrare/poarta/garaj daca ati pierdut cheia decit dupa ce veti pierde cele 3 rinduri de chei.
 

Concluzii

In prezent insa piata este invadata de cilindri low-cost, calitate slaba, fara nici o urma de siguranta, dovada ca nici firmele de asigurare de la noi nu solicita ca un butuc pentru yala sa prezinte anumite caracteristici de securitate pentru a fi montat pe usa principala de acces.
 
Tendinta este de crestere a calitatii si securitatii cilindrilor destinati proprietatilor private si firmelor cu capital strain in primul rind, dar si firmelor cu capital romanesc care resimt nevoia unei securitati si al unui control strict al accesului in interiorul firmei.

CONTACT:

Adresa: Str. Bucegi Nr. 32, Focsani

Telefon:

  • Mobil:
    0724 233 884 Mihai Dragu
  • 0760 287 955 Razvan Dima

Email: rosamont.construct@gmail.com

Web: www.rosamont.ro
Facebook.com/RosamontConstruct

– 

Articole relaționate

Fabrica de vase emailate Focșani

Fabrica de vase emailate Focșani

Fabrica de vase emailate Focșani Fie că este vorba de căni și găleți, căni și ibrice, capace, cratițe adânci cu torți, cratițe

Produse Neutro Roberts Import direct Italia

Produse Neutro Roberts Import direct Italia Știați că?☀ Neutro Roberts lansează în 2011 prima linie cu formulă 0%, hipoalergenică, concepută în mod