Retailerul Altex Romania a anuntat ca va renunta la platforma eMAG din cauza cresterii comisioanelor, dupa o prezenta de mai bine de un an si jumatate in acest marketplace.

“Dupa o prezenta de mai bine de un an si jumatate pe Marketplace, Altex a decis sa paraseasca platforma, motivul acestei decizii fiind cresterea semnificativa a comisioanelor practicate de eMAG, aspect ce ar conduce la imposibilitatea Altex de a-si tine promisiunea catre clienti, respectiv, aceea de a oferi cel mai mic pret din Romania la toate produsele”, se arata in comunicatul Altex.

Retailerul a subliniat ca decizia a fost luata in contextul in care “si-a tinut mereu promisiunea de a contribui la imbunatatirea vietii clientilor, oferind acces la tehnologie relevanta prin varietatea produselor disponibile la cel mai mic pret din Romania, garantat prin rambursarea de 2 ori a diferentei”.

“Am luat decizia de a parasi platforma marketplace eMag, deoarece, in acest moment, cresterea comisioanelor ne face imposibila respectarea promisiunii de cel mai mic pret din Romania, o promisiune pentru tinerea careia toti angajatii Altex depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelenta in operatiuni si prin investitii inteligente in proiecte care cresc eficienta.

Toate acestea fac ca Altex sa fie o afacere profitabila si sustenabila si ne dau instrumentele care ne ajuta sa ne adaptam modificarilor pietei prin propriile puteri, fara sprijin din partea statului, in timp ce aratam soliditate in afaceri, consecventa si sustenabilitate in crestere si profit si respect fata de promisiunile facute clientilor nostri”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

Incepand cu 19 august, clientii vor putea achizitiona in continuare produsele dorite in oricare dintre cele 120 de magazine Altex si Media Galaxy si online pe platformele proprii.

În replică, eMag susţine că a început să crească, încă din luna aprilie, comisioanele, renegociind contractele cu partenerii de afaceri, dar nu s-a putut ajunge la niciun acord cu Altex. „În aprilie am început un proces de ajustare a comisioanelor, iar cu Altex nu am ajuns la un acord. Le mulţumim pentru parteneriat, apreciem contribuţia şi îi aşteptăm oricând înapoi în eMAG Marketplace,” a declarat Florin Filote, director eMAG Marketplace.

Articole relaționate