Caravana Ecotic vine in Vrancea la inceputul anului viitor in cadrul unui proiect national derulat de Asociatia Ecotic, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

Aceasta va desfasura Campania “Zilele Eco in scoala ta!” la care se poate inscrie orice unitate de invatamant primar si gimnazial, incepand de luna aceasta. Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2014 – iunie 2015 si debuteaza cu inscrierea scolilor de catre profesorii coordonatori pe site-ul www.ecotic.ro. Scopul proiectului iI reprezinta implicarea activa in educatia ecologica si in protejarea mediului a cel putin 150 de scoli din Romania.

Publicul are posibilitatea si el sa participe, Caravana Ecotic propunandu-si sa stationeze in cel putin 30 de piete publice din tara. Punctul culminant al acestei campanii il reprezinta vizita Caravanei Ecotic la scoala participanta in proiect. Participarea la acest proiect prevede realizarea unor activitati obligatorii, care sunt colectarea DEEE si colectarea DBA prin implicarea intregii comunitati din care face parte scoala si predarea acestora catre Ecotic, primirea vizitei caravanei in curtea scolii sau in imediata vecinatate si raportari catre organizatori, dar si realizarea a trei activitati la alegere cu teme eco. Vizita Caravanei Ecotic in Vrancea este programata in ianuarie 2015 la Adjud si in aprilie 2015 la Focsani. Premiile puse in joc sunt consistente: o Eco tabara pentru 20 de elevi activi – premiul I, o tabla inteligenta – premiul al II-lea, un videoproiector si un sistem home-cinema – premiul al III-lea. Profesorul coordonator va primi o tableta electronica.

Sursa: ziaruldevrancea.ro

Articole relaționate

Monumentul Independenței din Focșani Coperta

Monumentul Independenței din Focșani

Monumentul Independenţei din Focșani este situat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr.15. Monumentul independenței fost ridicat la iniţiativa generalilor Gheorghe Macarovici şi Ion