Cascada Muntioru este situată în Munții Vrancei, la granița cu Buzău, în localitatea Vintileasca. Înaltă de aprox. 10 metri, cascada este una dintre cele mai mari și mai spectaculoase din Vrancea, aceasta impresionând prin apele sale care cad fără să atingă pereții abrupți.

Căi de acces către Cascada Muntioru din Vrancea:

Drumul Național DN 2N Dumbrăveni – Jitia, continuat cu DN 2R până la Vintileasca, unde se face stânga către localitatea Pleși (Purcelu). În aproximativ 2 km se intră pe primul drum forestier la dreapta, unde se urmărește marcajul turistic triunghi albastru, având grijă ca apa sa fie pe partea stângă în direcția de mers. După circa 45 – 60 min de mers pe jos, se aude cascada, care nu este foarte vizibilă din drum. Ca punct de reper pe partea dreaptă este un izvor și o bancă cu masă. Coborârea la cascadă este destul de anevoioasă, chiar periculoasă. Dacă se coboară pe firul apei în jos se pot vedea o serie de săritori cel puțin la fel de spectaculoase precum cascada.


Pentru aceste informații referitoare la Cascada Muntioru din Vrancea (imagini, video și text), îi transmitem mii de mulțumiri domnului Marius Constantin, un om deosebit și un prieten apropiat al comunității invrancea.ro!

Vezi și:

❤️ Abonează-te la canalul de Youtube invrancea.ro: https://bit.ly/2TUoygy
👍 Accesează pagina noastră de Facebook: https://bit.ly/3ey8OYw

Articole relaționate

Lacul Negru din Vrancea

Vrancea mai puțin știută.Lacul Negru aflat în bazinul Nărujei, la 1250 metri altitudine se întinde pe o suprafață de peste un hectar