Cascada Muntioru este situată în Munții Vrancei, la granița cu Buzău, în localitatea Vintileasca. Înaltă de aprox. 10 metri, cascada este una dintre cele mai mari și mai spectaculoase din Vrancea, aceasta impresionând prin apele sale care cad fără să atingă pereții abrupți.

Căi de acces: Drumul Național DN 2N Dumbrăveni – Jitia, continuat cu DN 2R până la Vintileasca, unde se face stânga către localitatea Pleși (Purcelu). În aproximativ 2 km se intră pe primul drum forestier la dreapta, unde se urmărește marcajul turistic triunghi albastru, având grijă ca apa sa fie pe partea stângă în direcția de mers. După circa 45 – 60 min de mers pe jos, se aude cascada, care nu este foarte vizibilă din drum. Ca punct de reper pe partea dreaptă este un izvor și o bancă cu masă. Coborârea la cascadă este destul de anevoioasă, chiar periculoasă. Dacă se coboară pe firul apei în jos se pot vedea o serie de săritori cel puțin la fel de spectaculoase ca și cascada.

Pentru aceste informații (imagini, video și text), îi transmitem mii de mulțumiri domnului Marius Constantin, un om deosebit și un prieten apropiat al comunității invrancea.ro!

Vezi și

 

❤️ Abonează-te la canalul de Youtube invrancea.ro: https://bit.ly/2TUoygy
👍 Accesează pagina noastră de Facebook: https://bit.ly/3ey8OYw

Articole relaționate

Rezervația Naturală Cheile Tișiței, Vrancea

Rezervația Naturală Cheile Tișiței

Unul dintre cele mai frumoase și ușoare trasee montane din Vrancea sunt Cheile Tișiței. Aproape în fiecare zi vă recomand câte un