Câmpuri este o comună în județul Vrancea, Moldova, România, formată din satele Câmpuri (reședința), Gura Văii, Fetești, Rotileștii Mari și Rotileștii Mici.

Aşezare
Comuna se află în nordul județului, la limita cu județul Bacău, pe valea râului Șușița, în zona unde acesta primește afluenții Cremeneț și Dracea Mică. Este traversată de șoseaua națională DN2L, care o leagă spre vest de Soveja și Tulnici și spre sud-est de Răcoasa, Străoane, Panciu și Mărășești (unde se termină în DN2). Din acest drum se ramifică la Câmpuri șoseaua județeană DJ205E, care duce spre sud-est la Vizantea-Livezi, Vidra, Țifești și Garoafa (unde se termină în același DN2).


Vizualizare hartă mărită

Istorie

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Zăbrăuți al județului Putna și era formată din satele Câmpurile de Jos, Câmpurile de Sus, Ciurucu, Gura Văii, Roșculești și Rotilești, având o populație de 2564 de locuitori. În comună funcționau patru biserici și o școală mixtă cu 23 de elevi la Câmpurile de Jos. Anuarul Socec din 1925 o consemnează cu aceeași componență și o populație de 2598 de locuitori, în plasa Vidra a aceluiași județ.
În 1950, comuna a fost transferată raionului Panciu din regiunea Putna, apoi (după 1952) din regiunea Bârlad și (după 1956) din regiunea Galați. Satul Ciuruc a luat în 1964 denumirea de Teii. În 1968, comuna a trecut la județul Vrancea; tot atunci satele Teii și Roșculești au fost incluse în satul Câmpuri; satul Rotilești a luat numele de Rotileștii Mari și s-a înființat noul sat Rotileștii Mici.

Adrese utile


Fotografii

Articole relaționate

Vadu Roșca

Vadu Roșca este un sat din – Vulturu – comună din județul Vrancea, Moldova, România. Se află între regiunile istorice Moldova și

Botarlau

Boțârlău este un sat din comuna Vulturu, județul Vrancea, Moldova, România.Se află între regiunile istorice Moldova și Muntenia ale României. Vezi si pagina