Comuna Reghiu

Explorând Inima Moldovei: Comuna Reghiu, Vrancea

Regiu este situat în județul Vrancea, în regiunea Moldova din România. Comuna este formată din mai multe sate: Farcaș, Jgheaburi, Piscu Reghiului, Răiuți, Reghiu (reședința), Șindrilari, Ursoaia și Valea Milcovului.

Această zonă este localizată în partea central-vestică a județului, amplasată pe malul stâng al râului Milcov. Este traversată de șoseaua națională DN2M, care o leagă spre sud de Andreiașu de Jos și Nereju, și spre est de Mera, Broșteni, Odobești și Focșani (unde se termină în DN2D).

Istoric vorbind, satele comunei Reghiu erau inițial parte a comunelor vecine Mera și Năruja. Comuna Reghiu a fost înființată în anul 1924, conform Anuarului Socec, având atunci 2053 de locuitori în satele Reghiu și Andriași. În 1931, comuna a fost reorganizată și a luat forma actuală, incluzând satele Farcaș, Jaghiaburi, Pârlita, Răiuț, Reghiu, Ursoaia, Valea Boului și Valea Milcovului.

În 1950, comuna a fost transferată la raionul Năruja din regiunea Putna, iar în 1968, a trecut la județul Vrancea, în forma actuală. Astăzi, Reghiu continuă să fie o zonă încântătoare, ce păstrează vie moștenirea culturală și tradițiile regiunii Moldova.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email