Comuna Slobozia Ciorăști

Slobozia Ciorăști este o comună aflată în partea sud-estică a județului Vrancea, în regiunea Muntenia, România. Comuna este compusă din satele Armeni, Jiliște și Slobozia Ciorăști, acesta din urmă fiind și reședința comunei. Așezarea se află pe malurile râului Râmna și este traversată de șoseaua județeană DJ205C, care o leagă de Gologanu în sud-est și de Golești, Vârteșcoiu și Broșteni în nord-vest.

Potrivit recensământului din 2011, comuna avea o populație de 1.699 de locuitori, un număr în scădere față de recensământul din 2002, când număra 2.095 de locuitori. Majoritatea locuitorilor (94,82%) sunt români, iar în ceea ce privește afilierea religioasă, majoritatea (94,7%) sunt ortodocși.

În ceea ce privește guvernarea, comuna Slobozia Ciorăști este administrată de un primar și un consiliu local de 11 consilieri. Din 2004, primar este Elena Gârneață, membră a Partidului Social Democrat.

Istoric, comuna Slobozia-Ciorăști făcea parte la sfârșitul secolului al XIX-lea din plasa Marginea de Sus a județului Râmnicu Sărat. Satul Oreavu a fost transferat comunei Gugești în 1931. În 1950, comuna a trecut la raionul Focșani din regiunea Putna, apoi a făcut parte din regiunea Bârlad și, după 1956, din regiunea Galați. În 1968, a fost transferată la județul Vrancea.

Slobozia Ciorăști este o comună în județul Vrancea, Muntenia, România, formată din satele Armeni, Jiliște și Slobozia Ciorăști (reședința).

Vezi si pagina Facebook a comunitatii Slobozia Ciorasti.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email