Soveja este o comună în județul Vrancea, Moldova, România, formată din satele Dragosloveni (reședința) și Rucăreni.

Aşezare
Comuna se află în zona montană din nord-vestul județului, la limita cu județul Bacău, în zona cursului superior al râului Șușița. Este traversată de șoseaua națională DN2L, care o leagă spre sud de Tulnici (unde se termină în DN2D) și spre sud-est de Câmpuri, Răcoasa, Străoane, Panciu și Mărășești (unde se termină în DN2).


Vizualizare hartă mărită

Istorie
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Zăbrăuți a județului Putna și era, ca și acum, formată din satele Dobrosloveni și Rucăreni, cu 2491 de locuitori. În comună funcționau două biserici și o școală mixtă. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în plasa Vidra a aceluiași județ, cu o populație de 2500 de locuitori.
În 1950, a fost transferată raionului Panciu din regiunea Putna, apoi (după 1952) din regiunea Bârlad și (după 1956) din regiunea Galați. În 1968, comuna a trecut la județul Vrancea.

Adrese utile


Fotografii


 

Articole relaționate

Vadu Roșca

Vadu Roșca este un sat din – Vulturu – comună din județul Vrancea, Moldova, România. Se află între regiunile istorice Moldova și

Botarlau

Boțârlău este un sat din comuna Vulturu, județul Vrancea, Moldova, România.Se află între regiunile istorice Moldova și Muntenia ale României. Vezi si pagina