Comuna Vintileasca

Vintileasca, comuna situată în județul Vrancea din Muntenia, România, te invită să descoperi o destinație autentică, în mijlocul unui peisaj încântător. Cu o istorie bogată și o așezare geografică privilegiată, această comună este o bijuterie pitorească ce merită explorată.Cu o poziție privilegiată în extremitatea sud-vestică a județului Vrancea, comuna Vintileasca se întinde la granița cu județul Buzău. Este amplasată între izvoarele râurilor Râmnicu Sărat și Milcov, într-o zonă de frontieră între Carpații și Subcarpații de Curbură.Comuna Vintileasca și-a câștigat statutul individual în perioada de după Al Doilea Război Mondial. Înainte de aceasta, satele Vintileasca și Neculele erau parte a comunei Jitia. În 1968, după reorganizări administrative, comuna și-a primit denumirea actuală, Vintileasca, și a fost inclusă în județul Vrancea, păstrându-și identitatea unică.Conform recensământului efectuat în 2011, comuna Vintileasca are o populație de 1.981 de locuitori, înregistrând o ușoară scădere față de recensământul anterior din 2002. Populația este predominant românească, cu o pondere de 96,97%.Comuna Vintileasca beneficiază de accesibilitate prin intermediul șoselei naționale DN2R, care o leagă spre sud de localitatea Jitia. Această conexiune facilitează călătoriile și asigură un acces comod către comuna Vintileasca.Obiective MarcanteVintileasca adăpostește o serie de obiective marcante, care completează frumusețea naturală a zonei și valorifică patrimoniul cultural. Printre acestea se numără:
  1. Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul: Un lăcaș de rugăciune cu o arhitectură impresionantă și un simbol al spiritualității locale.
  2. Schitul Muntioru: O oază de liniște și reculegere, situată într-un cadru natural deosebit.
  3. Băile sulfuroase: Un loc perfect pentru relaxare și refacere, unde puteți să vă bucurați de beneficiile terapeutice ale apelor sulfuroase.
  4. Lacul Mare: Un colț de rai pentru iubitorii de natură și pescuit, unde puteți petrece momente de liniște și armonie în mijlocul peisajului pitoresc.
  5. Mănăstirea Monteoru: Situată într-o rezervație naturală și înălțată la peste 1300 de metri altitudine, această mănăstire este o destinație spirituală importantă și un loc de frumusețe naturală remarcabilă.
  6. Monumentul natural „Pietrele feții”: Situate pe coama Muntelui Piatra, aceste pietre fascinante sunt o mărturie a frumuseții și a bogăției naturale a regiunii.
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email