Concursul de robotică Focșani Tech Challenge are loc pe 27 ianuarie

Concursul de robotică Focșani Tech Challenge are loc pe 27 ianuarie

Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Colegiul Național Unirea,  Colegiul Național ”Al. I. Cuza” și Centrul de Excelență Vrancea, organizează Concursul de robotică Focșani Tech Challenge, dedicat elevilor pasionați de știință și programare, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. Competiția are loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 10:30, la Laguna Resort din Focșani și implică proiectarea, construirea și programarea unui robot, respectând condițiile și parametrii stabiliți în regulamentul competiției.

La concurs s-au înscris 20 de echipe din 8 județe: Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Neamț, Tulcea și Buzău, fiecare echipă fiind formată din 10 copii, însoțiți de 1 sau 2 profesori coordonatori. Elevi și profesori ai colegiilor partenere din Focșani vor activa ca voluntari, contribuind la buna desfășurare a evenimentului. Se estimează că numărul total al persoanelor implicate, atât concurenți, cât și coordonatori, va fi de 300 persoane.

Evenimentul va începe la ora 10:30 cu o expoziție ce va prezenta standurile echipelor participante, iar la ora 11:00 va avea loc ceremonia de deschidere a concursului. Publicul pasionat de robotică din Focșani este invitat să asiste la jocurile cu roboții pe teren și să interacționeze cu membrii echipelor, până la ora 17:00, ora estimativă de închidere a competiției.

Concursul Focșani Tech Challenge reprezintă o ocazie deosebită de a sărbători Unirea Principatelor Române printr-un eveniment care promovează cunoașterea, inovația și colaborarea în domeniul tehnologiei.

Sursă: Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email