Crângul Petrești este localizat în apropierea Municipiului Focșani, în partea de NNE a acestuia. El reprezintă principalul spaţiu de agrement ce deserveşte oraşul, de aceea presiunea antropică asupra sa este din ce în ce mai mare. Ţin să menţionez că o parte din crâng este o zonă protejată protejată fiind o rezervaţie de arhitectură şi tehnică populară vrânceană.

Zona de agrement Crângul Petrești reprezintă o “insulă de pădure într-o mare de câmpie” cu o suprafaţă de 130 ha. Vegetaţia ce alcătuieşte aceasta pădure este compusă preponderent din stejar (Quercus robur) cu exemplare ce au vârste de peste 100 de ani. În timp datorită fenomenului de uscare a arborilor în acest Crâng au fost plantate exemplare de arbori şi arbuşti cu valoare ornamentală, cu preponderență pini, (Pinus silvestris, Pinus nigra).

Crângul Petrești este un refugiu pentru câteva exemplare faunistice, a căror prezenţă o pot confirma, prin observaţii de teren. Aici în crâng se zbat să trăiască printre deşeuri, grătare şi zgomot exemplare de : căprior (Capraeolus capraeolus), vulpe (Vulpes vulpes), veveriţa (Sciurus vulgaris).

Pâlcul de pădure are şi un potenţial avifaunistic ridicat, și se pot observa în libertate: mierla (Turdus merula), ciocârlia (Alauda arvensis), ciocănitoarea (Dendrocopus major), cucul (Cucculus canorus).

Galerie Foto: Crângul Petrești în anul 2018.

Galerie Foto: Crângul Petrești în anul 2015.

Articole relaționate

Vadu Roșca

Vadu Roșca este un sat din – Vulturu – comună din județul Vrancea, Moldova, România. Se află între regiunile istorice Moldova și

Botarlau

Boțârlău este un sat din comuna Vulturu, județul Vrancea, Moldova, România.Se află între regiunile istorice Moldova și Muntenia ale României. Vezi si pagina