Otis Johnson, un american în vârstă de 69 de ani, a fost eliberat recent după 44 de ani petrecuți în spatele gratiilor, pentru o tentativă de omor la adresa unui ofițer de poliție. La aproape 70 de ani, lucrurile care fac parte din viata noastră de zi cu zi, cum ar fi telefonul mobil, internetul, reclamele stradale, au avut un mare impact major acestuia. Acum trăiește în New York și primul lucru pe care l-a făcut după ce a fost eliberat, a fost să meargă în Times Square şi să se uite la oameni. Avea numai 40 de dolari în buzunar, cartea de identitate şi două bilete de autobuz. A pierdut legătura cu familia în 1998, iar de atunci a avut foarte puține contacte cu lumea de afară.

Spre norocul acestuia, a fost contactat de o fundaţie din Harlem, Fortune Society, care oferă foştilor puşcăriaşi şansa de a se adapta la o nouă viață, ceea ce înseamnă o locuinţă şi un loc de muncă. Ulterior ieșirii din puşcărie, încercând  să găsească un telefon public, pentru a-şi suna o cunoştinţă, a observat că oamenii nu prea mai folosesc aşa ceva, şi a fost uimit să vadă că trebuie să plătească 1 dolar pe minut, faţă de 25 de cenţi cât costa în tinereţea lui.

 

“Apoi am observat că multe persoane pe stradă păreau că vorbesc singure. Când m-am uitat mai atent am văzut că parcă aveau ceva în ureche. Prima dată m-a gândit că toată lumea a devenit agent CIA, pentru că aveau căşti şi vorbeau. Uimit am fost şi când am văzut cât de absorbiţi sunt de tehnologie, nici nu se uită pe unde merg. Stau şi mă gândesc, cum fac să meargă şi să se uite în telefon fără să aibă probleme, explică acesta bulversat.”

Sursa imagine: videoclip youtube

 

 

Articole relaționate

August artistic Focșani 2021

🌞 E vară… e vremea vacanței, a luminii, a bucuriei, a zâmbetelor și a jocului‼️ ✅Primăria Municipiului Focșani organizează în zilele libere

Cod Roșu Hidrologic Vrancea

Cod Roșu Hidrologic Vrancea „În intervalul 19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunţă creşteri importante de debite