De unde luam informatia atunci cand vrem sa slabim?

Daca ai o problema cu surplusul de greutate si tot ceea ce iti doresti este sa scapi odata pentru totdeauna de ele, atunci ce faci? Studiile arata ca atunci cand avem nevoie de ceva, primul lucru este ca intrebam pe cineva din cercul nostru de cunostinte, apoi Social Media.

Acum sa le luam pe rand: discutam cu apropiatii nostri. De fapt cu cine? cu cei care au aceeasi problema si nu o pot rezolva nici ei?  Sau cu cei care nu o au si n-au avut-o, deci nu pot intelege prin ceea ce treci… Probabilitatea sa gasesti in cercul tau de cunostinte pe cineva care este in masura sa vorbeasca despre subiectul acesta este destul de mica. Nu neaparat sa aiba studii in domeniu, ci sa fi facut asta, sa fi reusit sa slabesca, dar sa si mentina rezultatul.  Ar mai fi o conditie. Sa fi inteles cu adevarat ceea ce a facut, cum a ajuns la rezultat, nu sa-ti spuna ca “pur si simplu” a facut aia, aia si aia. Cea de-a doua varianta de a gasi informatii… este pe Google, Facebook, etc. Dai un search….si apar zeci, sute de idei. Nu spun ca nu sunt bune, dar majoritatea sunt incomplete. Lipseste abordarea psihologica a problemei, aspect care face diferenta dintre a avea succes sau esec atunci cand iti propui sa slabesti. Recomandarile pornesc de la premiza ca esti un soldatel care abia asteapta sa primeasca niste ordine si sa le execute! Nu iau in calcul ca fiecare este unic, suntem oameni cu sentimente si emotii, cu obiceiuri adand inradacinate care nu dispar asa de usor. Asa ca iti recomand sa fii atenta de unde iti iei informatiile, ca acestea sa fie lucruri care te ajuta cu adevarat sa inaintezi pe drumul catre visul tau.

Pana acum de unde te-ai inspirat? Gandeste-te bine la intrebarea asta… Chiar ti-a fost de un real ajutor?  Unde te-au dus informatiile obtinute? Mi-am propus sa scriu o serie de articole ce vor aparea in fiecare duminica, in care voi diseca procesul de slabire, toate acestea fiind ca sa fac educatie in acest domeniu, pentru ca rata enorma de esec ( as zice ce 99.8% din cei care isi propun sa slabeasca nu reusesc) arata ca e nevoie de asta.

Tinem aproape!
Oana Elena Sima, specialist in slabire

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email