Determinarea unui om obișnuit

Zilele astea 3 persoane mi-au spus ca sunt determinata, cel putin atunci cand e vorba de greutatea corporala. Sincer, m-a uimit pentru ca eu nu ma consider asa.

Apoi am stat un pic si am meditat, pentru ca m-a intrigat ceea ce mi-au spus, si mi-am dat seama de unde venea perceptia lor.

Stiu foarte clar ceea ce imi doresc (in domeniul acesta imi doresc 59 de kg si o stare excelenta de sanatate) si nu toate, dar majoritatea actiunilor mele duc in directia aceasta.

Daca e sa fac un procent, as spune ca 90%.

Si vorbesc de actiuni spectaculoase, cum ar fi sa merg la sala in fiecare zi si sa stau cate 2 ore, sau sa tin post negru 2 zile pe saptamana, eu vorbesc de pasi mici, dar care duc in aceeasi directie.

Daca vreau sa ajung la Bucuresti pe jos (din Focsani), pot sa alerg foarte repede sau pot sa merg ca melcul. Tot acolo ajung.

Daca aleg prima varianta o sa obosesc imediat si intr-un moment de epuizare fizica si psihica pot chiar renunta.

Daca aleg a doua varianta pot chiar sa ma bucur de calatorie, sa admir natura, sa-mi gasesc tovarasi de drum, si in mod sigur ajung la destinatie.

Am detaliat subiectul acesta, ca sa-ti dai seama ca sa fii determinata nu este asa de complicat.

Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa stii foarte clar ceea ce iti doresti, si sa ai in permanenta lucrul acesta in minte.
Alegerile pe care le faci le treci prin prisma visului tau. Daca faci un lucru te duce mai aproape de el… sau te departeaza?
Te duci la cumparaturi. Oare chiar trebuie sa iei masina? sau poti sa iei un rucsacel la tine si sa te deplasazi cu un mers rapid?

Esti la cumparaturi. Ceea ce pui in cos este in armonie cu visul tau?

Intreb asta fiindca acum 2 zile am intrat intr-un supermarket si m-am intalnit cu o cunostinta, care de fiecare data cand ne gasim fata in fata imi spune ca vrea sa slabeasca. De data asta era cu familia si toti erau gramada pe vitrina cu prajituri. In conditiile in care toti ( parinti si copii sunt supraponderali spre obezi).

Interesant nu? Spui ca vrei un lucru, si cand vine vremea sa faci alegeri …o faci praf.

Concluzia pe care o trag eu este:

Dorinta ta nu este suficient de puternica, suficient de bine hranita.
Nu ti-ai exersat puterea de a alege.
Puterea de a alege este ca un muschi. Trebuie lucrat cu ea zi de zi, si la un moment dat o sa ai surprinderea ca esti perceputa de cei din jur… ca fiind DETERMINATA.

Bonus la lucrul acesta este ca o sa arati asa cum visezi.

Si nu ar fi minunat sa ai kilogramele pe care le doresti?

Nu ar fi grozav sa simti ca tu iti controlezi viata… nu viata te conduce pe tine?

Astazi e duminica, e o zi mai lejera. Poti alege ca sa mananci ceva in armonie cu visul tau, poti alege sa iesi la o plimbare. E o vreme superba si ar fi super sa te bucuri de ea!

Nu uita… pasi mici, mici… de melc… in directia visului tau!

Asta este drumul.

Tinem aproape!

Oana Elena Sima

Specialist in slabire

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email