Aflată la hotarul dintre Moldova, Muntenia și Ardeal, Țara Vrancei a fost de-a lungul istoriei o mică republică independentă, loc de tranzit și intersectare comercială, culturală și socială. Deși modernismul și-a pus amprenta sporadic sau în mod incisiv în unele locuri, Vrancea rămâne un loc încremenit în timp care poate fi o mică Românie de arătat tocmai din acest motiv.

Pornind de la această idee, ONG Organizația Civică Vrancea și Editura Diaspora organizează proiectul fotografic Discovery Vrancea, o oglindire a zonei prin ochii și obiectivele celor care iubesc fotografia și imortalizează deseori acest ținut.

Obiectivul proiectului este acela de face mai bine cunoscute aceste locuri, satele cu oameni și tradiții, facilitarea dialogului între spatiul rural și cel urban, stimularea legăturilor intergeneraționale prin invitarea celor din orașe, din țară, să viziteze aceste minunate meleaguri.

De asemenea promovăm, prin fotografie, tursimul, activitățile comerciale locale, frumoasele peisaje, bogata faună a locurilor, vinul și podgoriile, istoria și oamenii, Vrancea.

Cele mai frumoase fotografii vor fi obiectul acestei expoziții care va călători din Focșani la București, Cluj, Brașov, Iași dar și în Italia (la Roma, Milano, Florența, Palermo și Torino), în Grecia (Atena) și în Anglia (Oxford și Londra). Alături, mereu, sponsorii și partenerii proiectului.

Perioada desfășurării: 1 decembrie 2018 -1 decembrie 2019.

Vor participa toți fotografii amatori și profesioniști care au fotografii edificatoare, reprezentative, ce ilustrează Vrancea prin ce are ea caracterstic: oameni (vârste, clipe ale vieții: nunți, botezuri, înmormântări, etc), locuri (peisaje, momente ale zilei, monumente, anotimpuri, situații meteorologice, relief, bogății naturale, animale etc), obiceiuri, tradiții, meșteșuguri, situații hilare, inedite sau anormale.

Se va realiza un catalog de prezentare a tuturor fotografiilor participante, pliante, flyere, afișe, rool up-uri, gadget-uri promotionale pentru promovare.

Promovarea evenimentului se va face pe mai multe căi: presa scrisă și audio-vizuală, Facebook, Instagram, echipe de promvare directă în rându oamenilor și în cadrul altor evenimente etc.

Vom organiza conferințe de presă, proiectări, invitând oameni cunoscuți din Vrancea sau vrânceni celebri aflați prin țară sau străinătate. La fiecare eveniment, sponsorii vor avea ocazia prezentării produselor și acitivtăților lor.

Pentru aceasta și pentru o mai bună realizare a proiectului, te invităm să participi cu fotografiile tale.

Detalii la:

  • 0039.3533961599 (It) Cristi, Editura Diaspora srl – redactia@emigrantul.it
  • 0040745577711 (Ro) – Rodica – OC Vrancea – organizatiacivicavrancea@gmail.com

Articole relaționate