Sâmbăta trecută am plecat însoțit de câțiva prieteni către Măgura Odobești, din județul Vrancea.

Măgura este un cel mai înalt punct al Subcarpaților de Curbură și domină cu silueta sa împrejurimile orașelor Focșani și Odobești. Se poate identifica ușor fiind cea mai mare înălțime de lângă orașul Focșani (în vârf este amplasată o antenă releu).

Are altitudinea de 996 metri și este arie de protecție avifaunistică (protecția păsărilor), în zonă putând fi observate mai multe exemplare rare.

Plecarea a fost din Focșani pe drumul național Lepșa – Târgu Secuiesc, am ajuns în comuna Bolotești (18 km) și după școala din satul Găgești am intrat pe un drum la stânga prin satul Pietroasa.

Drumul secundar este pietruit, dar după 600 metri am lăsat mașina și am început traseul către vârf, pe jos.

Traseul traversează o poiană imensă, apoi intră în pădure, fiind îngust. Urcăm în ritm susținut prin pădurea de stejari și ajungem la o intersecție de drumuri forestiere unde întâlnim o troiță și un indicator în formă de săgeată, cu inscripția “Mănăstirea Tarnița” .

Urmăm indicatorul și nici nu ne dăm seama când am ajuns la mănăstire. Am intrat în curtea ei, am stat un pic de ne-am odihnit apoi am continuat sa urcăm preț de o oră către vârf. Ajungem la o bifurcație de drumuri, apoi am continuat să urcăm ținând drumul spre stânga și am ajuns lângă stația releu din zona vârfului.

Încă câțiva pași și ajungem pe vârf. O priveliște minunată se întinde cât vezi cu ochii, orașele Panciu, Mărășești, Focșani și celelalte localități mai mici sunt acoperite de imensa mare de ceață ce cuprinde câmpia, iar în spatele nostru sunt Munții Vrancei cu vârfurile lor semețe.

Aici, pe Măgura Odobești, în timpul Primului Război Mondial, armata germană și-a stabilit postul de observație pentru a supraveghea mișcările de pe câmpul de luptă de la Mărășești. Pe vârful Măgurii este și o cruce metalică cu inscripția “Cinste eroilor neamului”.

Am admirat peisajele și am ascultat povestea amicului Teo preț de o oră, apoi am coborât către sat cu promisiunea de a mai face și cu altă ocazie o drumeție pe Măgură.

Și pentru că este aproape de Focșani , vă invit să descoperiți acest loc minunat.

Drumuri bune să aveți.
Foto și text Florin Daniel Sima, ghid de turism

❤️ Abonează-te la canalul de Youtube invrancea.ro: https://bit.ly/2TUoygy
👍 Accesează pagina noastră de Facebook: https://bit.ly/3ey8OYw

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Mocănița de pe Valea Vaserului

Rating post Calea Ferată Forestieră din Vișeu de Sus – Maramureș, reprezintă o bogăție atât din punct de vedere tehnic, cât și

Mănăstirea Tarnița din Vrancea

Rating post Mănăstirea Tarnița se află în apropierea satului Găgești, comuna Bolotești , județul Vrancea , fiind o mănăstire ortodoxă cu obște

❤️ Abonează-te la canalul de Youtube invrancea.ro: https://bit.ly/2TUoygy
👍 Accesează pagina noastră de Facebook: https://bit.ly/3ey8OYw