drumul-podgoriilor-vrancene-pe-bicicleta-editia-a-2-a

Pe 16 octombrie 2016 haideți să descoperim farmecul celei mai mari podgorii din România… pe bicicletă și să degustăm din vinurile ei pe un traseu de aproximativ 40 km pe care îl vom putea face doar pe MTB sau trekking.

Dăm startul ediției a II-a duminică, 16 octombrie 2016, de la ora 10.00, din Piața Unirii Focșani. Mergem apoi ordonat, spre Cîmpineanca, pe traseul strada Antrepozite și DC 142. Partenerii noștri, clicliștii inimoși ai Asociației ”VeloPower” ne vor ghida prin vii încă de la început. Din Cîmpineanca ne vom îndrepta către sat Pietroasa, iar apoi vom coborî spre Cârligele pe DJ 205 C. În apropierea comunei Golești vom începe o urcare ușoară prin vie, de aproximativ 3 km, până la intrare în comuna Cotești, unde vom da de asfalt pe DJ 205 R. Din Cotești ne vom îndrepta spre Budești pe DJ 205 B și apoi vom coborî spre Valea Cotești pe DC 148. Aventura noastră se va opri la Crama Valahia unde vom avea posibilitatea să vizităm un muzeu al uneltelor agricole folosite în vinificație și un beci interesant. Nu în ultimul rând vom putea degusta din vinul nou produs de către proprietarul cramei. La întoarcere vom coborî pe DC 148 până la DJ 205 R pe care vom urca puțin pentru a merge apoi pe un drum auxiliar, DC 140 spre Golești și apoi back home pe DJ 205 Golești-Pietroasa-Cîmpineanca-Focșani. În total traseul măsoară aproximativ 40 kilometri pe care estimăm să îl parcurgem în 3 ore +/- opririle de pe traseu.

Vă invităm să consultați, mai jos, Regulamentul Turului de Ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrâncene… pe bicicletă”. Regulamentul este orientativ și ne rezervăm dreptul de a-l îmbunătăți. Organizatorii vor oferi pe traseu apă, fructe, batoane energizante și asistență auto, în limita locurilor disponibile (aproximativ 8 locuri).

Regulamentul turului de ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrâncene… pe bicicletă” – ediția a II-a – 16 octombrie 2016

I. Organizare

 1. Turul de ciclism este organizat de Consiliul Județean Vrancea.
 2. Traseul se desfășoară pe distanța Focșani – Cîmpineanca – Cîrligele – Cotești – retur.
 3. Turul de ciclism se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2016”.
 4. Data turului de ciclism: 16 octombrie 2016.
 5. Locul și ora de plecare: ora 10.00, Piața Unirii din municipiul Focșani, Județul Vrancea.

II. Participanți

 1. Turul este de tip ”Open” şi pot participa:
 • cicliști amatori şi profesionişti, orice iubitor al sportului şi/sau al mişcării în aer liber cu vârsta cuprinsă între 18-90 ani;
 • adolescenţi cu vârste cuprinse între 16-18 ani, însoţiti de unul dintre părinţi sau cu acceptul scris al acestora și cu un însoțitor dintre participanți.

2. Participarea cicliștilor la eveniment se face pe propria răspundere din punct de vedere medical, fiecare participant fiind responsabil de pregătirea fizică, psihică cât şi pentru aptitudinile necesare participării la acest tur. Totodată, participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru funcţionalitatea bicicletei şi a echipamentului tehnic utilizat, precum şi pentru eventualele incidente de orice natură apărute premergător, în timpul şi după încheierea cursei, la locurile de start/finiș sau pe traseu.

3. Se va respecta cu stricteţe Codul Rutier (Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice). 

III. Înscrieri

 1. Sportivii se pot înscrie la adresa de email: contact@bachus-vrancea.ro până vineri, 14 octombrie 2016, ora 18.00.
 2. E-mailul pentru înscriere va conține următoarele informații: • Nume și prenume ciclist, • vârstă, • localitatea de domiciliu, • număr de telefon, • adresă de e-mail.

IV. Responsabilități

 1. Toţi membrii şi participanţii la eveniment vor respecta legislaţia rutieră în vigoare din România.
 2. Organizatorii nu-şi asumă nici o răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete, biciclete și alte vehicule.
 3. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la competiţie nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi colaboratorilor acestora.

V. Codul de tură

 1. Cicliștii participanți la tură sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice.
 2. Va exista un vehicul de asistență care va oferi participanților la traseu apă și fructe la punctele de alimentare.

VI. Abandonul

 • În caz de abandon, participantul se va întoarce spre casă cu bicicleta, cu un prieten, mașină personală, taxi etc.

VII. Purtarea căștii de protecție

 • În timpul turului de ciclism, toţi cicliştii sunt obligaţi să poarte casca de protecţie. La startul turei nici un ciclist nu este admis fără a purta casca de protecţie.

VIII. Locul de întâlnire

 • Toţi participanţii trebuie să se prezinte în Piața Unirii – până la maxim ora 9.45. Startul turei de ciclism se dă la ora 10.00 din Piața Unirii.

IX. Traseul cursei

 • Toți participanții vor merge în coloană, indiferent de condiția fizică sau experiență. Persoanele care nu respectă această regulă vor fi rugate să părăsească tura.

X. Ceremonia oficială

 • Pe data de 16 octombrie 2016, în Piața Unirii din municipiul Focșani, începând cu ora 14.00, toți participanții vor primi diplome și un kit de participant compus dintr-un bidon personalizat și un T-shirt.

XI. DISPOZIŢII FINALE

 • Datorită faptului că această competiţie este “Open” pentru toţi, participanţii pot utiliza biciclete trekking sau MTB. Nu este recomandat să se vină la tură cu biciclete de șosea deoarece vor fi și porțiuni de off-road.

Articole relaționate