Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea vă invită la expoziția de artă contemporană „10 + 1 – 2016” care se deschide joi 21 ianuarie la Galeriile de Artă din Focșani. Vernisajul expoziției va avea loc la ora 15:00 și va fi susținut de criticii de artă, Constantin Prut și Alexandra Titu. Evenimentul artistic, dedicat Unirii Principatelor Române, este o reunire a lucrărilor artiștilor care au avut rezidență, timp de o săptămână, la Lepșa în vara anului 2015. Pe simezele Galeriilor din Focșani vor fi etalate lucrări ale artiștilor, Nicolae Alexi, Florina Breazu, Dan Hatmanu, Ioan Grecu, Ion Iancuţ, Bogdan Mateiaş, Romana Mateiaş, Liviu Nedelcu, Silvia Radu, Alexandru Rădvan, Vasile Tolan.

Simpozionul reprezintă o prelungire a unui program de prezentare a artei contemporane românești ce se conturează în jurul Galeriei de Artă din Focșani de aproape un deceniu. Artiștii invitați se încadrează în cele două mari direcții ale artei românești: informal-nonfigurativă și intens figurativă.

Proiectul artistic de amploare ce se derulează de aproape 10 ani cuprinde expoziții curatoriate pe baza unor concepte apropiate de preocupările artiștilor invitați. Expoziția „10 + 1 – 2016” nu este creată în jurul unei teme, evenimentul fiind o expunere a operelor de artă create de o serie de artiști contemporani consacrați din România, dar și de peste Prut. Simpozionul de creație de la Lepșa se află la a IV-a ediție și este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și a Centrului Cultural Vrancea.

Expoziția este deschisă publicului până pe 15 februarie 2016, între orele 12:00 – 16:00.

Articole relaționate