Expoziție de artă „West Meet East – A Cultural Book Exchange”

Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea vă invită la expoziția de artă contemporană „WEST MEET EAST – A Cultural Book Exchange” care se deschide miercuri, 30 martie 2016, la Galeriile de Artă din Focșani. Vernisajul expoziției va fi susținut de Mihaela Varga, critic și istoric de artă, începând cu ora 15:00.

„WEST MEET EAST – A Cultural Book Exchange” este un proiect iniţiat de Joanne R. Luongo împreună cu Daniela Frumuşeanu. Prima expoziţie s-a desfășurat în 2010 la Knight Campus Art Gallery de la Universitatea Warwick din Statele Unite, cuprinzând doar cărţile-obiect ale celor două artiste. Spre sfârşitul aceluiaşi an, are loc al doilea eveniment artistic la Bucureşti, unde au participat 45 de artişti americani şi români. A treia expoziţie este organizată la Warwick în 2011 și extinde limita estică până la expozanţi din India, proiectul continuând în următorii ani cu alte patru expoziţii cu participări internaţionale, la Bucureşti, Iaşi, Focşani şi Constanţa, prin inițiativa Danielei Frumuşeanu. Acestui demers a celor două artiste li s-a alăturat Liviu Nedelcu încă de la expoziţia din 2012.

Anul acesta a avut loc a opta manifestare a proiectului la Bucureşti, urmând să fie itinerat în martie 2016 la Focşani. 48 de artişti din Statele Unite, Olanda, Germania, Italia, Polonia, România şi India își confruntă viziunile artistice în deplină libertate a exprimării vizuale şi a folosirii tehnicilor celor mai diverse, specifice genului carte-obiect. Acest proiect reunește o consistentă participare internaţională, benefică artiştilor noştri, în care creatorii vizuali explorează noi forme ale esteticului.

Expoziție este deschisă publicului în perioada 30 martie – 30 aprilie.

Articole relaționate

Vernisajul expoziţiei de artă “Brăila 650”

Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie Brăila şi Filiala Uniunii Artiştilor Plastici din Brăila organizează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea şi al