Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea vă invită la expoziţia Abstract a pictorului Liviu Nedelcu, joi, 18 februarie 2016, la Galeriile de Artă din Focşani.

Vernisajul expoziţiei se va desfășura începând cu ora 15:00 şi va fi susţinut de criticii de artă prof. univ. dr. Alexandra Titu şi prof. univ. dr. Constantin Prut. Pe simezele Galeriilor de Artă, vor fi expuse lucrări ale artistului plastic, Liviu Nedelcu. Operele de artă selectate se încadrează în direcţia nonfigurativă și aparțin unui important ciclu de creație, Abstract.

Alexandra Titu observă că subciclul Cuiburi intregat ciclului Abstract aduce în pictura lui Liviu Nedelcu un plus remarcabil de concretețe materială, o densitate a traseului cromatic la care participă atât consistența suportului pigmentar, cât și intensitatea-armonică – a culorii.

Liviu Nedelcu a absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iași la clasa pictorului Dan Hatmanu. Din anul 1990, este membru UAP, obținând de-a lungul timpului premii în cadrul mai multor manifestări naționale. În anul 2014, la Salonul Național organizat la București, este distins cu premiul UAP la secțiunea Pictură.

Tot de la aceeași oră, în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea lucrării Dicţionar de Artă Modernă şi Contemporană, ediţia a III-a, Editura Polirom, semnat de criticul de artă, prof. univ. dr. Constantin Prut. Dicționarul reprezintă un amplu material informativ care reunește principalele curente, tendinţe, grupări şi personalităţi din cadrul artei moderne și contemporane.

Expoziția este deschisă publicului în perioada februarie – martie 2016.

Articole relaționate

Vernisajul expoziţiei de artă “Brăila 650”

Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie Brăila şi Filiala Uniunii Artiştilor Plastici din Brăila organizează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea şi al