Festival de Teatru Tânăr „Ora de Teatru”, 28 august – 1 septembrie 2024

28 august / 01 septembrie 2024 este perioada în care vom fi împreună la cel de-al șaselea pas în timp.

Va fi o ediție pe care o vom readuce la Focșani și împreună vom fi în spații convenționale și neconvenționale și ne vom bucura de spectacole de teatru și coregrafie, ateliere de teatru și relaționare, ateliere de gândire critică și inteligență emoțională,întâlniri cu personalități din teatru și mediul cultural, precum și colocvii vocaționale.

În continuare suntem aproape de tine, în Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra. Venim la tine acasă și ne vom petrece timpul împreună la ateliere de teatru și relaționare, dar și la ateliere de gândire critică și inteligență emoțională. Atelierele se vor adresa la această ediție eleviilor din școlile gimnaziale și liceele din județul Vrancea, copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism, copiilor hipoacuzici și eleviilor instituționalizați, din Focșani, împreună cu însoțitorii lor.

Trupele de teatru, formate din liceeni, din țară și diaspora, pot participa la secțiunea spectacole în festival completând, până la data de 31 iulie 2024, aplicația destinată lor https://forms.gle/F8rALqSBS8EXkTZC8.

Pentru a avea acces fiecare trupă trebuie să îndeplinească următoarele condiții: distribuția spectacolelor să fie formată din liceeni care au vârsta între 14/19 ani; trupele să își desfășoare activitatea pe lângă una din următoarele instituții: liceu, colegiu, grup școlar, casa de cultură, asociație, fundație, școli populare de artă sau alte așezăminte de cultură; durata spectacolului să fie minim 40 minute și maxim 60 minute, iar montarea și demontarea să nu depășească, fiecare, maxim 15 minute; spectacolul să nu conțină un limbaj neadecvat, trivial, discursuri instigatoare la ură, discriminatorii sau care încurajează violența; spectacolele să fie montate în limba română; trupele să aibă minim 2 persoane și maxim 13 persoane în distribuție și echipa tehnică; trupa să fie însoțită de un coordonator major; să se pună la dispoziția organizatorilor o filmare din spectacol, de maxim 15 minute. Selecția trupelor de liceeni se va face, în perioada 01/03 iulie 2024, de un juriu desemnat pentru preselecție.

Liceenii din Vrancea: Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu și Vidra se pot înscrie la atelierele din aceste localități fie adresându-se partenerilor din aceste localități, fie pot completa, până pe data de 31 iulie 2024, https://forms.gle/KdbSSziB3EDsrUr6A.

Persoanele interesate se pot adresa în mod direct partenerilor de proiect și se vor putea înscrie și prin intermediul persoanelor implicate la nivel local.

Elevii, de la nivelul gimnazial, din Movilița, Pufești, Răcoasa și Vidra, pentru a participa la atelierele de teatru, care vor fi realizate în localitățile respective, se pot adresa partenerilor noștrii de proiect, pentru a se înscrie.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în calitate de partener al proiectului, va oferi posibilitatea copiilor diagnosticați cu autism și al celor instituționalizați, interesați de o nouă experiență sau de continuarea a celei avute în anii precedenți, să se înscrie la atelierele de teatru realizate în locațiile acestei instituții.

Atelierele pentru copii hipoacuzici se realizează în locația Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani. Acesta în calitate de partener al proiectului oferă copiilor înscriși la cursurile sale oportunitatea de noi experiențe prin participarea la atelierele de teatru sau de a fi din nou alături de formatorii proiectului. Înscrierea la atelierele de teatru se va realiza la această instituție.

Orice instituție școlară, din județul Vrancea, interesată de a oferi elevilor oportunitatea de a participa la atelierele de teatru oferite de organizatorii proiectului, se poate adresa asociației noastre și în limita resurselor financiare și umane existente vom desfășura atelierele și în alte localități / locații decât cele anunțate inițial.

La “Ora de Teatru” accesul va fi liber, la toate activitățile, indiferent de locație, în limita locurilor disponibile, astfel încât să se desfășoare în condiții de siguranță a participanților.

Parteneri si sponsori

Finanțator: Consiliul Județean Vrancea

Organizator: Asociația Protha Panciu.

Sponsori: Mobilitate – Grupul Autonom; Drum lung – Vexio; Paco SuperMarket;  Lupinocom International; Grădina cu Camelii.

Partener Principal:  Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” Iași.

Parteneri : Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Casa de Cultură Odobești, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani, Colegiul Național “Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Movilița, Școala Gimnazială Pufești,  Școala Gimnazială  Răcoasa și  Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra.

Parteneri media: Radio Dada, Ziarul de Vrancea, Jurnalul de Vrancea, Vrancea24, Monitorul de Vrancea, Liternet, Iqads, Actualitatea Vrânceană,  Ediție de Vrancea, VranceaTravel, 5Focșani și ÎnVrancea.

 

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.com, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.oradeteatru.

Contact: asociatiaprotha@yahoo.ro.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email