Ateneul Popular ,,Mr. Gh. Pastia”, sub egida Consiliului Local Focşani şi a Primăriei Focşani, în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea, cu sprijinul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, organizează cea de-a XXXIX -a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară Românească FLORENTIN DELMAR, ce se va desfăşura în zilele de 5, 6 şi 7 noiembrie 2014.

Juriul din acest an va fi alcătuit din patru membri, compozitori şi personalităţi ale vieţii muzicale din România – membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Preşedintele juriului, va fi, ca de fiecare dată, compozitorul Horia Moculescu alături de care vor juriza Marius Ţeicu, Viorel Gavrilă şi Titus Andrei. Juriul are latitudinea de a nu acorda unele premii. La egalitate perfectă în notarea concurenţilor, se pot acorda şi premii ex-aequo.

Prima zi este acordată preselecţiilor concurenţilor participanţi la festival, urmând ca în celelalte două seri de spectacol să fim martorii a trei recitaluri de muzică, după cum urmează: în seara de 6 noiembrie, spectatorii vor avea plăcerea să asculte trupa MAXIM, alcătuită din patru tineri foarte talentaţi, iar în încheierea primei zile de spectacol vom avea bucuria de a o reasculta pe Analia Selis alături de trupa sa.

Cea de-a doua seară de spectacol, 7 noiembrie, în care vom afla care sunt câştigătorii ediţiei de anul acesta a Festivalului Florentin Delmar, va aduce pe scena Ateneului una dintre marile voci ale muzicii uşoare româneşti care, cu siguranţă, va ridica sala în picioare – Adrian Daminescu. In deschidere insa, va avea un microrecital, castigatorul trofeului 2013, Ionut Bâgea.

Şi pentru că unui festival nu-i stă bine dacă nu are şi o recompensă adecvată pentru cei mai buni şi talentaţi concurenţi, vă precizăm că valoarea totală a premiilor din acest an se ridică la 13.000 lei, sumă care va fi împărţită după cum urmează:

-Marele Premiu şi Trofeul Festivalului FLORENTIN DELMAR, în valoare de 4.000 lei ;

-Premiul I, în valoare de 2.500 lei ;

-Premiul al II-lea, în valoare de 2.000 lei ;

-Premiul al III-lea, în valoare de 1.500 lei ;

-Premiul Special, în valoare de 3.000 lei ,

(pentru cea mai bună interpretare a unei melodii FLORENTIN DELMAR)

Sursa: vranceamedia.ro

Articole relaționate