Cea de a IV-a ediție a Concursului  de creaţie literară  Oana  Diana  Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  a ajuns la final.

Acest concurs, este organizat în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România (de la moartea căreia, în acest an se împlinesc 6 ani). Concursul are scopul de  a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII şi se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

Lucrările premiate în ediţiile anterioare au fost publicate în 2015, în volumul Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea și coordonat de Maria-Cristina Olaru, bibliotecar.

La cele patru ediţii, desfăşurate până acum, au participat peste 430 de elevi ce au fost recompensați cu diplome, premii, cărţi şi rechizite. Tema de anul acesta a fost privită cu seriozitate de participanți și i-a determinat să fie creativi şi să aștearnă în pagini poezii frumoase inspirate de plăcerea lecturii, lumea minunată cărţilor și a personajelor de poveste.

Și la această ediție am avut plăcuta surpriză ca alături de vrânceni, să se înscrie în concurs și elevi din întreaga țară, iar în lista câștigătorilor din acest an s-au înscris două eleve din județele Botoșani și Galați. Amintim aici din unitățile de învățământ participante la acest concurs: școlile Duiliu Zamfirescu,  Ion Basgan,  Ștefan cel Mare,  Anghel Saligni – din Focșani; Răcoasa, Vidra, Golești, Țifești din Vrancea și din țară Școala Ștefan cel Mare – Botoșani; Lic. Tehn. Sf. Dimitrie – com. Teregova,  Caraș-Severin; Școala Ion Luca,Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron – Bacău, și Școala Lascăr Catargiu – com. Schela, Galați.

Biblioteca mulţumeşte tuturor elevilor pentru participare şi cadrelor didactice pentru implicarea,  la toate ediţiile concursului, în coordonarea și pregătirea acestora și vă  prezintă cei  trei câștigători din acest an:

Premiul special al juriuluiGHINCIA MARIA, cls. a V-a, la Școala Ștefan cel Mare,  Botoșani, (prof coord. Cojocariu Gina).

Premiul pentru cls. I-IVDRAGOMIR LĂCRĂMIOARA ELENA, cls a IV-a, la Școala Gimnazială Răcoasa, Vrancea, (înv. Obreja Loredana).

Premiul pentru cls.V-VIIIOBREJA DIANA, cls. a VIII-a, la Școala Lascăr Catargiu, com. Schela, județul Galați, (prof. coord. Iconaru Florina).

Se cuvine să amintim aici şi să mulţumim pentru implicarea în organizarea acestui concurs, colaboratorilor bibliotecii, conf. univ. dr.  Costică Neagu și prof. Valeriu Anghel care, în calitate de membri ai juriului, au sprijinit și în acest an, concursul de creație literară.

Programul, de anul acesta, dedicat Oanei-Diana Renea, va cuprinde vernisajul expoziției de carte și imagini, un scurt moment poetic,  prezentarea volumului Oana-Diana Renea -Biobibliografie, alocuțiunile membrilor juriului, sesiunea de acordare a premiilor și a diplomelor de participare a elevilor,  urmate de un moment comemorativ în care cei prezenți vor depune flori la bustul scriitoarei Oana-Diana Renea.

Momentul dedicat poetei va fi pus în scenă de elevii  Şcolii Ştefan cel Mare Focşani, coordonaţi de doamnele Huzuneanu Valentina, Roșu Corina – învăţătoare și Elena Blănaru – bibliotecar.

Articole relaționate