Vineri, 22 ianuarie 2016, Sala de lectură și internet a Bibliotecii Județene Vrancea din strada Maior Sava  numărul 4 vă invită, începând cu ora 12.00,  să luați parte la prelegerea Focșanii și Unirea susținută de invitatul nostru special, domnul profesor de istorie Cezar Cherciu, care s-a alăturat inițiativei colectivului Sălii de Lectură de a sărbători 157 de ani de la Unirea din 1859. Invitați la acest eveniment sunt și membrii Asociației Nevăzătorilor din România, Filiala interjudețeană Buzău-Vrancea, președinte Dorina Nanu. Cu acest prilej,  partenerii noștri de la Asociația Nevăzătorilor vor marca acest eveniment istoric printr-un moment de cântec și poezie. Cei care ne vor păși pragul vor fi întâmpinați de o expoziție dedicată Micii Uniri.

Vă așteptăm să luați parte la o evocare de suflet a celui dintâi act istoric al înfrățirii politice a neamului românesc.

Articole relaționate

Monumentul Independenței din Focșani Coperta

Monumentul Independenței din Focșani

Monumentul Independenţei din Focșani este situat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr.15. Monumentul independenței fost ridicat la iniţiativa generalilor Gheorghe Macarovici şi Ion