IDEI DE WEEKEND – Rezervația Naturală Cheile Tișiței

IDEI DE WEEKEND – Rezervația Naturală Cheile Tișiței reprezintă principala atracție turistică din zona montană a județului Vrancea. Declararea ariei protejate Valea Tișiței a avut loc pentru prima dată în anul 1973, iar mai apoi în anul 2000 un alt act normativ stabilea suprafața actuală a rezervației la 2726 ha. Rezervația forestieră și geologică, cuprinde cursul inferior al pârâului Tișiței având o lungime de aproximativ 7 km. În mod popular se consideră a fi cuprinsă între „Tunelul Mare” și Râul Putna, intrarea fiind situată la aproximativ 570 de metri altitudine, în satul Lepșa. Accesul se realizează din drumul național 2D fiind semnalat corespunzător.
Pentru vizitarea „Rezervației” a fost amenajat un traseu turistic marcat cu triunghi roșu. Acesta urmează un fost drum forestier dezafectat în urma inundațiilor din anul 2005, care la rândul său a fost construit pe terasamentul unei vechi căi ferate forestiere de la începutul anilor 1900.
Traseul este accesibil tot timpul anului având o dificultate medie și poate fi parcurs până la „Tunel” în aproximativ 3-4 ore. 
Se recomandă utilizarea de echipament adecvat pentru drumeție precum și acordarea de atenție sporită la pasajele cu pericol de căderi de pietre sau avalanșe, de asemenea evitați deplasarea în zonă în condiții de ploi abundente, există posibilitatea formării unor viituri.
De ceva vreme în zonă sunt prezenți și salvatorii montani vrânceni, aflați in misiuni de patrulare, gata oricând să vă ofere informații, sau sprijin în situații mai delicate. 
Profitați de această poartă deschisă spre frumusețile Munților Vrancei: Vă așteptăm cu drag!

 Sursa: Muntii Vrancei – Marius Coviltir

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email
Invrancea.ro
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.