În pas cu tradiția: Focșani celebrează 92 de ani de la nașterea lui Emanoil Petruț

În pas cu tradiția: Focșani celebrează 92 de ani de la nașterea lui Emanoil Petruț

Orașul Focșani se pregătește să aducă un omagiu vieții și carierei extraordinare a lui Emanoil Petruț, unul dintre cei mai iubiți actori ai României, printr-un eveniment de neuitat ce va avea loc pe 8 februarie 2024. Pentru a marca 92 de ani de la nașterea marelui actor, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” va fi gazda unei seri de film și muzică, începând cu ora 18:00.

În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul „Ciprian Porumbescu”, care îl are în rolul principal pe Emanoil Petruț, oferind publicului o ocazie rară de a-l vedea pe marele ecran într-unul dintre rolurile care l-au consacrat. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de talentații Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian, ce vor oferi un recital cameral emoționant, într-o interpretare ce promite să îmbogățească experiența cinematografică.

Intrarea este liberă, subliniind dorința comunității de a face arta și cultura accesibile tuturor. Acest eveniment este o dovadă a respectului și admirației orașului Focșani pentru artă și istoria sa culturală, continuând tradiția de a celebra figuri emblematice care au contribuit la bogăția patrimoniului național.

Vă așteptăm să vă alăturați în această seară specială, unde amintirea lui Emanoil Petruț va fi celebrată prin film, muzică și comemorare.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email