FOTO + VIDEO – „Întru Slava Eroilor Noștri” – „Mausolee pe bicicletă” – septembrie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea în calitate de partener al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, a avut deosebita onoare să participe în calitate de partener, la evenimentul de marcă desfășurat în județul nostru „Mausolee pe bicicletă”, în perioada 13 – 14 septembrie 2019.

Cu acest prilej, suntem datori să amintim că la data de 1 Septembrie 1893 (ramasă în istorie ca Zi Aniversară a Jandarmeriei Rurale), guvernul condus de către Lascăr Catargiu a prezentat Parlamentului, ,,Proiectul Legii asupra Gendarmeriei Rurale”, adoptat și promulgat prin decretul regal nr. 2919 din 30 august 1893.

Acest corp militar modern, a participat alături de armata de operații în Războiul de Independență, în cel de-al doilea război balcanic, Primul și cel de-al Doilea Război Mondial, având un aport considerabil la fundamentul statului român de azi.

Pe această cale, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea transmite mulțumiri atât partenerilor din cadrul acestui eveniment de excepție: Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea și Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Județean Salvamont Vrancea, Asociația ”Adevărații VeloPrieteni”, Asociația ”Tomiță Lazăr”, Asociația ”Proiectele Pandorei”, cât și colaboratorilor de seamă din cadrul Ordinului Militar Creștin Ortodox Sfânta Maria și Inspectoratului de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu” Brașov.

Vă așteptăm și la ediția următoare a evenimentului de marcă ,,Mausolee pe bicicletă”, unde vom pregăti alături de partenerii noștri alte surprize.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email