Marți, 13 septembrie 2016 este o zi cu dublă semnificație pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” Vrancea. Instituția își va deschide porțile pentru public cu ocazia zilei pompierilor, care este serbată pe data de 13 septembrie în fiecare an. Cealaltă semnificație a zilei ține de ziua de marți 13, o superstiție populară. Din acest motiv IGSU a decis ca de fiecare dată când pică marți într-o zi de 13 să organizeze Ziua Informării preventive. Ambele evenimente vor avea loc la subunitățile Inspectoratului pentru situații de urgență Vrancea din Focșani, Adjud, Panciu și Vidra, între orele 10:00-14:00. 

“Activităţile dedicate „Zilei Pompierilor din România” și „Zilei Informării Preventive” vor începe la ora 10.00, când porțile subunităților de pompieri din județ se vor deschide pentru toți cei care vor dori să cunoască îndeaproape specificul misiunilor salvatorilor vrânceni. Cu începere de la ora 11.00, la sediul Detașamentului de Pompieri Focșani, va avea loc o ceremonie militară la care sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, precum și cadre militare în activitate și în rezervă. De asemenea, pompierii militari vor prezenta exerciţii demonstrative specifice (de stingere a incendiilor, de acordare a primului ajutor calificat, de căutare-salvare etc.), expunând, totodată, autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accesoriile din dotare.
În acelaşi context, pentru cei mici se va amplasa în curtea inspectoratului atelierul „Pompier pentru o zi”, iar personalul Inspecţiei de Prevenire va organiza un punct de informare preventivă, distribuind materiale cu recomandări specifice şi furnizând cetăţenilor informaţii menite a le proteja viaţa şi bunurile”.

Sursa: ISU Vrancea

Articole relaționate

Cod Roșu Hidrologic Vrancea

Cod Roșu Hidrologic Vrancea „În intervalul 19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunţă creşteri importante de debite

BI 92/2015 ISU VN COLONELUL BALLA VIOREL CAMPION LA SAH

lorin, tel: 0755.057570                                             Nr. 92                      Focşani, 17.08.2015                                                                                                               BULETIN INFORMATIV COLONELUL BALLA VIOREL CAMPION LA ȘAH             În perioada 10.08 – 14.08.2015,