John Korst – Un pensionar american transformă educația la Focșani

Comunitatea Focșani din România a primit un suflu nou în educație, grație unui pensionar american numit John Korst. Cunoscut pentru implicarea sa în programul de schimb de cărți „A Thousand Books”, Korst și-a concentrat eforturile pentru a ajuta la educația tinerilor români, și pentru a îmbogăți cunoștințele acestora în limba engleză.

John Korst a călătorit la Focșani, cu scopul de a lucra direct cu studenții de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Prin acest parteneriat, stabilit prin intermediul Romanian-American Network Inc, organizația care publică ziarul Tribuna Românească din Chicago, Korst a ajuns în România cu un obiectiv clar – acela de a inspira și a educa.

Faptul că John Korst a ales Focșani pentru a-și desfășura activitatea nu este deloc surprinzător. În trecut, acesta a trimis în România aproximativ 90.000 de cărți în limba engleză, consolidându-și astfel angajamentul față de educația în această țară. Cărțile au fost donate în special la Centrul de Limbi Străine a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, contribuind semnificativ la dezvoltarea resurselor educaționale locale.

John Korst a lucrat îndeaproape cu studenții de la Liceul „Spiru Haret”. Acesta a asigurat implicarea a minimum 100 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani, în activități de învățare a limbii engleze. În acest timp, profesorii voluntari au asigurat realizarea efectivă a activităților principale ale proiectului.

Elevii, precum și profesorii, au fost încântați de contribuția lui Korst la comunitatea lor educațională. Au fost fascinați de faptul că au putut învăța lucruri noi și și-au făcut un nou prieten, creând astfel o experiență de învățare unică și memorabilă. Un elev a menționat că „experiența trăită alături de John mă motivează să învăț și să cunosc cât mai bine limba engleză”.

Pe lângă lucrul cu elevii în timpul orelor de curs, Korst a oferit un exemplu de angajament civic și de implicare în comunitate. A donat zeci de cărți în limba engleză la biblioteca liceului, a participat la diverse activități în oraș, a împărtășit experiențele sale pe Facebook și a făcut tot posibilul să se integreze în viața locală.

Contribuția lui John Korst la comunitatea din Focșani este un exemplu puternic de cum o singură persoană poate avea un impact pozitiv asupra educației și culturii. Misiunea sa de a promova cunoștințele de limbă engleză și de a inspira tinerii este o inspirație pentru toți cei care sunt implicați în educație.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email