Lupta Alessiei pentru Vedere: O Călătorie de Iubire, Speranță și Solidaritate

Fiecare copil este o binecuvântare
 
La naștere, fiecare mamă își privește copilul cu iubire și speranță… da, chiar și mamele care nu îi pot creste și îi dau spre adopție, pentru că din iubire speră ce e mai bine pentru ei. Din teama de neajunsuri, nesiguranță și multe lipsuri, chiar și atunci o mama îi privește cu iubire și duioșie. Dar, atunci când în ciuda neajunsurilor, necazurilor, alegi să-ți ții copii la piept, să-i crești și să muncești să nu le lipsească nimic. Îi privim cum se ridică, cum ne privesc, când spun primul “mama” sau când ne îmbrățisează pentru prima dată, răspunsul la toată iubirea, grija și dragostea noastră este “răsplătit” cu un simplu zâmbet, cu o simplă privire. Astăzi am cunoscut-o pe Alessia și am descoperit că lumea ei se vede altfel prin ochișorii ei obosiți după 2 ani de diagnostice, de neclaritate, de griji și ceață.
 
Povestea Alessiei:
Alessia este un pui de doar 5 ani, care riscă să-și piardă ambii ochi dacă nu se efectueaza intervenția de keratoplastie lamelara anterioară profundă a ochiului stâng, (de menționat că ambii ochi sunt în suferință și este nevoie de vizite multiple și tratamente).
“Alessia suferă de: esotropie alternantă și nistagmus oscilantă.
Acuitatea vizuală la testul Allen a reieșit 0,1 la ochiul drept și CF (numără degetele) la 1 metru la ochiul stâng.
S-a constatat prezența unui Leucom cornean la ambii ochi, situat mai central la ochiul stâng, care nu pare a avea o cauză certă. La eversiunea pleoapei s-a evindențiat o conjunctivită tarsală normală, ceea ce o exclude ca origine.”
Acestea sunt concluziile Prof. Dr Massimo Busin
Titular Catedra de Boli ale Analizatorului Vizual Universitatea Ferrara.
Mama Alessie este asistentul social al minorei, pentru că fetița nu poate rămâne nesupravegheată, tatăl muncește zi de zi pentru a le asigura cele necesare și pentru a reuși să-și întrețină cele două fetițe minore și familia. Nu au cerut până acum, au reușit să plece către Italia cu ajutorul preotului paroh din sat, însă în urma vizitei la Profesor au fost deznădăjduiți, date fiind sumele pe care le au de achitat pentru ca fetița să nu își piardă vederea. La sfatul unor oameni ai comunei ei au venit către noi, implicit către Dvs. pentru a ne ruga să-i ajutăm să-și ajute copila! Cei care ne pot susține și îi pot susține pe ei și pe micuța Alessia sunt rugați să ne ajute fie cu o distribuire a cazului, fie cu o recomandare a unei firme care poate redirecționa cei 20% din impozitul pe profit/venit.
 
 
Donațiile pentru Alessia vor fi făcute în contul:

ASOCIATIA HOPE AND LOVE FOR LIFE
RO34BTRLRONCRT0447594002

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email