Curioşii urcă pană la etajul instituţiei din Focşani pentru a le admira u “sunt bufniţele care însoţesc lectura şi sperăm noi să ne poarte noroc şi să avem caţi mai mulţi cititori”, spun bibliotecarii u pe meniul ciufilor de pădure din familia bufniţelor intră şi şoarecii, însă nu cei “de bibliotecă”

Este a doua iarnă pe care o familie de ciufi de pădure, din familia bufniţelor, şi-a petrecut-o în copacii din curtea Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” din Focşani. Păsările, care stau neclintite cat e ziua de lungă, nu par să fie deranjate de zgomotele urbane, de oamenii care intră zilnic în curtea instituţiei, dar nici de privirile curioase ale cititorilor care urcă pană la etajul bibliotecii pentru a admira păsările de aproape. “Au venit din 2014, cand ne-am mutat în sediul nou şi practic ne-au însoţit pe perioada mutării iar de atunci sunt nedespărţite. În fiecare dimineaţă m-am obişnuit să mă uit după ele să văd dacă sunt toate. Ele sunt simbolul înţelepciunii. Sunt nişte bufniţe atipice: sunt bufniţele care însoţesc lectura şi sperăm noi să ne poarte noroc şi să avem caţi mai mulţi cititori”, a precizat Claudia Hanganu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Judeţene.

“Ciufulitele” atrag cititorii la bibliotecă

Păsările, care trăiesc în cuiburi construite în crengile sau scorburile copacilor din curtea instituţiei sunt considerate aducătoare de noroc, în ciuda superstiţiilor din popor potrivit cărora bufniţa prevesteşte răul. “Ele vin la sfarşitul toamnei spre iarnă, atunci cand vine frigul şi îşi găsesc aici un adăpost potrivit, credem noi. Ne-am mirat la început, a fost o rumoare cumva. Faptul că şi utilizatorii noştri au fost foarte încantaţi să le vadă, le-au văzut atat de aproape, iar unii vin la etaj şi le admiră şi mai de aproape, pentru noi este un lucru bun pentru că ne crează imagine “, a precizat directorul Bibliotecii Judeţene, Teodora Fîntînaru.

bufnita-1 bufnita-2

Ziarul de Vrancea – O familie de bufniţe şi-a făcut casă în curtea Bibliotecii Judeţene – 16.02.2016

Articole relaționate

Monumentul Independenței din Focșani Coperta

Monumentul Independenței din Focșani

Monumentul Independenţei din Focșani este situat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr.15. Monumentul independenței fost ridicat la iniţiativa generalilor Gheorghe Macarovici şi Ion