Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023: Avantaje pentru județele din Regiunea Sud-Est

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 Avantaje pentru județele din Regiunea Sud-Est

Sunt multe beneficii la care se pot aștepta locuitorii din județele Regiunii Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, și Tulcea – grație noului program lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), intitulat „Casa Verde Fotovoltaice 2023„. Acest program de stat are ca obiectiv încurajarea producției de energie regenerabilă prin intermediul panourilor solare instalate în gospodării. Cu un buget total de 1,75 miliarde de lei, Casa Verde Fotovoltaice promite să schimbe modul în care românii obțin energie electrică, reducând în același timp costurile și impactul asupra mediului.

Cea mai mare avantaj al acestui program este că o mare parte din costurile de instalare ale sistemelor fotovoltaice vor fi acoperite de stat. Fiecare solicitant poate primi o finanțare de până la 20.000 de lei, cu condiția contribuției proprii de 2.000 de lei. Acest lucru face ca energia solară să fie mult mai accesibilă pentru toți cetățenii, indiferent de venitul lor.

O altă caracteristică importantă a programului Casa Verde Fotovoltaice este că procesul de aplicare este complet digitalizat, ceea ce înseamnă că toate documentele necesare pot fi încărcate online, fără a fi nevoie să se trimită hârtii sau dosare la București. Aceasta reprezintă o economie semnificativă de timp și efort pentru solicitant, făcând procesul mult mai ușor și mai eficient.

În plus, cei care solicită finanțarea de la stat trebuie să fie proprietari sau coproprietari ai locuinței unde va fi montat sistemul fotovoltaic, să aibă domiciliul înregistrat la această adresă și să nu înregistreze datorii la stat. Aceste condiții sunt menite să asigure că fondurile sunt alocate corect și eficient.

Programul Casa Verde Fotovoltaice se deschide pentru persoanele fizice pe 19 mai 2023, iar procesul de înscriere se va desfășura treptat pentru fiecare regiune în parte. Pentru județele din Regiunea Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, și Tulcea – înscrierile vor începe pe 9 iunie și se vor încheia pe 13 iunie.

În concluzie, Casa Verde Fotovoltaice oferă oportunități deosebite pentru locuitorii din Regiunea Sud-Est care sunt interesați să își instaleze sisteme fotovoltaice în locuințele lor. Prin participarea la acest program, aceștia pot beneficia de un ajutor financiar semnificativ, de un proces de aplicare simplificat și digitalizat și de ocazia de a contribui la un mediu mai curat prin generarea de energie regenerabilă. Dacă sunteți un rezident al acestor județe și doriți să vă reduceți facturile la energie și să aveți un impact pozitiv asupra mediului, nu ratați această oportunitate!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email