Salvatorii montani vrânceni au încheiat în aceste zile ultima etapă de pregătire tehnică din acest an

Salvatorii montani vrânceni au încheiat în aceste zile ultima etapă de pregătire tehnică din acest an. Aceasta s-a desfășurat în Cheile Tișiței și a avut ca obiectiv însușirea de noi tehnici de salvare și perfecționarea celor deja cunoscute. Întreaga activitate s-a desfășurat sub îndrumarea lui Ciprian Lolu, salvator montan, instructor în cadrul Școlii Naționale Salvamont și coordonator al corpului de instructori. Aceste stagii de pregătire sunt organizate periodic, au o durată de 2-3 zile, totalizează 10-12 zile la nivelul unui an și fac parte din „Programul de pregătire continuă” a salvatorilor montani. La fiecare trei ani salvatorii montani susțin un examen de reatestare profesională în cadrul Școlii Naționale Salvamont pentru reconfirmarea dreptului de practică.
Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor produse în zone montane sau greu accesibile.
 
Dacă sunteți implicați într-un accident montan sau vă aflați într-o situație periculoasă: apelați numărul de urgență 112 sau Dispeceratul Salvamont Vrancea la numărul 0738 40 70 80.
 
Salvator montan: Marius Adrian Coviltir, șef formație Salvamont Vrancea
 
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email