Coaliția pentru Familie organizează în Focșani conferința publică având tema “SĂNĂTATEA FAMILIEI, FACTORI ACTUALI CARE O INFLUENȚEAZĂ“, susținută de prof.dr. Pavel Chirilă, un medic iubit în egală măsură pentru dăruirea și profesionalismul său.

Dr. Pavel Chirilă este profesor universitar cu specializare în bioetică; fondator al unor așezăminte medicale creștine (Christiana, Sf. Irina, Clinica Nera) și al unor mănăstiri cu slujire medicală. Cea mai recentă inițiativă a sa, Clinica Nera, este primul centru de recuperare concologică din România.

“România are cei mai deterioraţi indicatori de cancer dintre toate ţările Uniunii Europene: cea mai mare mortalitate prin cancer, iar la trei cancere deţine locul 1 ca incidenţă, ca frecvenţă (e vorba de cancerul pulmonar, de col uterin şi cerebral). Ca să fie situaţia şi mai tristă, pe baza indicatorilor de sănătate publică pe care îi avem la îndemână, putem spune că poporul român este cel mai bolnav din Europa. În plus faţă de cancer, are cea mai mică speranţă de viaţă, are cea mai mare mortalitate infantilă, are de 10 ori mai multe cazuri decât media europeană, are cel mai grav spor negativ al populaţiei, are cea mai mare incidenţă a bolile infecţioase şi parazitare. România are şi cel mai mare număr de copii cu cancer. Sunt circa 5000 de copii cu cancer înregistraţi şi un total de 450,000 sunt în registrele de evidenţă a cancerului. Toate statisticile mondiale apreciază că circa o treime din bolnavii de cancer fac această boală din cauza unui stil de viaţă şi a unei alimentaţii greşite. În stilul de viaţă, domeniul cel mai important îl reprezentă alimentaţia.“ (dr. Pavel Chirilă).

Abordarea subiectului în conferința de vineri seara de la Focșani va fi una complexă, invitatul analizând toți factorii actuali, inclusiv pe aceia mai puțin cunoscuți, care influențează sănătatea familiei. Vă așteptăm cu drag vineri, 28 aprilie 2017, ora 17,30 la Sala Balada din Focșani.

Intrare gratuită

Articole relaționate

August artistic Focșani 2021

🌞 E vară… e vremea vacanței, a luminii, a bucuriei, a zâmbetelor și a jocului‼️ ✅Primăria Municipiului Focșani organizează în zilele libere

Cod Roșu Hidrologic Vrancea

Cod Roșu Hidrologic Vrancea „În intervalul 19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunţă creşteri importante de debite