Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Primăria Negrileşti şi Consiliul Local Negrileşti, organizează în comuna Negrileşti, luni, 21 mai 2018, sărbătoarea pastorală tradiţională Boteitul Oilor, ediţia a XVI-a. Manifestarea va începe la ora 10.30 şi se va derula pe toată durata zilei.

Spectacolul folcloric se va desfăşura la Căminul Cultural Negrileşti, ora 13.00. Vor evolua: formaţia de dansuri bărbăteşti Brâul de la Jitia din comuna Jitia, Ansamblul Folcloric Chipăruşul din comuna Nereju, Grupul de Buciumaşi din comuna Spulber, Grupul de Cimpoieri din comuna Nistoreşti, Fluieraşii din Paltin, Grupul vocal de copii din comuna Negrileşti, interpreta de muzică populară Maria Murgoci cu Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei.

Invitaţi la sărbătoarea pastorală, din partea Primăriei Negrileşti, vor fi interpreţii de muzică populară: Dana Dăncilă, Marius Zgăianu şi Ileana Lăceanu.

Spectacolul va fi prezentat de actorul Sorin Francu.

Articole relaționate

24 Iunie – Ziua Internațională a Iei

Ziua internaţională a iei este celebrată începând cu anul 2013 pe 24 iunie, odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.