A plecat dintre noi, Doamna  Silvia Kerim, îndrăgita scriitoare pentru copii, ziarist şi memorialist de mare fineţe şi sensibilitate. Fire delicată dar puternică, cu un suflet de poet şi cu un rafinat simţ artistic, Doamna Silvia Kerim, a fost un iubitor de oameni şi, mai ales, un iubitor de fiinţe necuvântătoare cărora le-a fost devotată întreaga viaţă, dedicându-le mare parte din opera sa. Despre multe dintre acestea am aflat aici, la Focşani, în casa bibliotecii, cum spunem noi, Doamna fiindu-ne oaspete drag în mai multe rânduri. Dincolo de distincţia şi de frumuseţea sa, Doamna Silvia Kerim ne-a încântat, de fiecare dată, cu discursul său cald, cu marea sa dragoste pentru copii, cu faptul că a îndrăgit oraşul nostru şi mai ales cu marea sa vitalitate în ceea ce priveşte proiectele pe care le avea, prezenţa la Târgurile de carte naţionale şi internaţionale, solidaritatea pe care o manifesta faţă de alţi scriitori. Toate acestea ţineau de o generozitate aparte şi de o frumuseţe interioară care se exterioriza în fiecare gest, în fiecare zâmbet. 
Doamna  Silvia Kerim a plecat şi nu o să mai avem niciodată ocazia să-i mulţumim, încă o dată şi încă o dată, pentru tot ce a dăruit bibliotecii noastre, copiilor noştri, culturii noastre.
Ne rămâne doar amintirea, „ca un parfum”, ca un lucru de preţ, ca o adiere de primăvară, atingând sufletele noastre mai triste şi mai sărace cu un prieten…

Articole relaționate