Era o zi de sâmbătă, în primul week-end al primăverii anului 2018, când colegul nostru, plutonier major Ghinea Marius Florin, a fost solicitat să participe la căutarea unei persoane dispărute. Un grup de 29 de persoane fusese surprins de o avalanșă în Cheile Tişiței, iar una dintre ele rămăsese sub zăpadă.

Postul Montan Soveja era cel mai aproape de locul incidentului și grupa de serviciu a fost alertată prima. Colegul nostru, aflat în timpul liber, s-a alăturat celor din serviciu pentru a spori șansele de supraviețuire a tinerei prinse sub zăpadă.

Antrenamentele repetate pentru astfel de situații le-au permis jandarmilor să acopere eficient zona, tânăra dispărută în albia râului Tişița fiind găsită de Florin Ghinea cu ajutorul sondei.

Ieri a primit decorația Crucea Națională ,,Serviciul Credincios”, cu însemn pentru militari, acordată către Preşedintele României, ca o recunoaștere a aprecierii pe care societatea o acordă devotamentului și implicării pentru binele comun .

Acestei recunoașteri îi adăugăm și noi felicitările comenzii unității și ale colegilor!

Articole relaționate

Acțiune de ecologizare în Vintileasca

Duminică, 26.07.2020, la inițiativa Oficiului de Dezvoltare Montană Vintileasca, cu sprijinul Salvamont Vrancea, a Primăriei Vintileasca, precum și a câtorva voluntari,  s-a