Un nou refugiu turistic în Munții Vrancei amenajat de salvatorii montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea

Un nou refugiu turistic în Munții Vrancei amenajat de salvatorii montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea

 

Începând cu acest weekend iubitorii de drumeții montane au la dispoziție un nou refugiu turistic în Munții Vrancei. Acesta a fost amenajat de salvatorii montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea. Este amplasat în Golul Pietrosului, la 1340 m altitudine, la intersecția traseelor 1, 5 și 18. Refugiul se află la 3 ore de Vetrești-Herăstrău pe traseul marcat cu punct albastru. Se poate continua pentru încă două ore către Vârful Pietrosu 1676 m. Satul Nereju se află la 7-8 ore de mers, la fel și Șaua Tișiței, de aici se poate ajunge și la „Punctul Frăției Neamului Românesc” (Refugiul Centenar) în 6-7 ore.

Refugiul este din lemn, și poate adăposti opt persoane în condiții optime. Cea mai apropiată sursă de apă este la cabanele Giurgiu, în valea Zăbalei, la 30 minute de mers.

Rugăm turiștii să-l folosească cu responsabilitate, să mențină curățenia și integritatea acestuia, iar la plecare să închidă bine ușa.

Pentru informații suplimentare apelați Dispeceratul Salvamont Vrancea la numărul de telefon 0738 40 70 80.
Informații și imagini: Marius Adrian Coviltir, salvator montan, șef de formație Salvamont Vrancea


Facebook
WhatsApp
Twitter
Email