Veritas Panciu a intrat în FALIMENT

În anul 1958, în Vrancea s-a destupat prima sticlă de şampanie de Panciu, iar un deceniu mai târziu hrubele lui Ștefan cel Mare au început să fie populate cu butelii de şampanie pentru învechire. Vinul spumant a fost patentat de oenologul Ion Puşcă în anul 1968, ducând astfel faima oraşului Panciu în toată ţara. Acum, la mai bine de 50 de ani de la acel moment, s-a pronunțat falimentul Veritas SA.

Inventatorul vinului spumant de Panciu
„Nascut la Panciu, una dintre cele mai reputate podgorii romanesti, am asistat de mic copil la transformarea miraculoasa a strugurelui de vin, condusa cu multa pricepere si migala de viticultorii acestor meleaguri. Fara sa vreau, mai simt parca si acum muzicalitatea bolborosirii mustului in butoaie, aceasta simfonie superba ce dainuie in lume de milenii. De aceea, impins parca de adierea calda a vintului din podgorii, am imbratisat meseria de oenolog, incercind sa descifrez si mai mult din tainele necunoscute ale vinului, tinind cont ca in aceasta bautura a zeilor se regasesc peste o mie de substante“, spune Ion Pusca. „Lucrind inca de la terminarea facultatii in Podgoria Panciu, am studiat conditiile agroclimatice, soiurile de vita-de-vie cultivate si calitatea vinurilor obtinute, pentru a crea ceva nou in aceasta podgorie. Si iata cum un vis a devenit realitate. Am creat spumantul de Panciu, devenit intre timp celebru si in a carui spuma parca se impletesc si se despletesc legendele mioritice ale Vrancei“, dezvaluie doctorul Pusca.

După terminarea studiilor în cadrul Facultatii de Horticultura din Iasi, Ion Pusca a fost numit sef al Complexului de Vinificatie de la Intreprinderea Agricola de Stat Panciu, loc in care a lucrat timp de 22 de ani. Ulterior, a absolvit si Facultatea de Comert din Bucuresti, iar in 1977 a obtinut si doctoratul in oenologie. „Au trecut anii, iar in acest timp productia vinurilor spumante de Panciu a crescut de la an la an, ajungind la peste patru milioane de butelii spumante si avind ca destinatie numeroase state ale lumii. Tot in acea perioada, a fost construit si un complex modern de vinificatie, unde se imbuteliau anual peste 12 milioane de sticle. Dupa cum ma exprim eu citeodata, pentru fiecare locuitor al tarii, ajuns la maturitate, era cite o sticla de vin de Panciu“.

Soluția pe scurt pronunțată de Tribunalul Vrancea în acest caz este următoarea:

„Soluția pe scurt: Admite cererea de deschidere a procedurii falimentului formulată de creditorul B2Kapital Portfolio Management SRL și, în consecință: În temeiul art. 105 alin.(1) raportat la art. 107 alin.(1) lit. C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței; Dispune începerea procedurii generale a falimentului debitorului S.C. VERITAS PANCIU S.A.

În temeiul art.107 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, Desemnează în calitate de lichidator provizoriu pe CITR SPRL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 25 din Legea nr.85/2006.

În temeiul art.107 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune dizolvarea societății debitor și ridicarea dreptului de admninistrare al debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate după deschiderea procedurii la data de 11.11.2019. Dispune predarea către lichidator, în termen de 10 zile de la pronunțarea prezentei, a tabelului definitiv al creanțelor și a listei creanțelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului prin lichidator, comitetului creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru efectuarea mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanțelor născute născute în cursul procedurii la 25.11.2019. Fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului suplimentar al creanțelor la 27.12.2019. Fixează termenul limită pentru depunerea contestațiilor la creanțele născute în cursul procedurii la 16.01.2020. Fixează termenul limită pentru întocmirea și afișarea tabelului definitiv consolidat al creanțelor la 27.01.2020. În temeiul art.113 din Legea privind procedura insolvenței, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare. Prezenta sentință se comunică creditorilor, lichidatorului, debitorului și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea în vederea înregistrării mențiunilor cuvenite și publicarea în BPI. Respinge cererea nr. 30773/29.08.2018 formulată de către creditorul Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. În temeiul disp. art. 62 din Codul de procedură civilă (1865) dispune comunicarea cererii de chemare în garanție a Ministerului Finanțelor Publice-Agenția Națională de Administrare Fiscală-Direcția Națională A Vămilor formulată de debitoare. Acordă termen pentru continuarea procedurii la data de 30 ianuarie 2020, termen dat în cunoștință celor prezenți și pentru când se vor cita părțile lipsă. Definitivă și executorie. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică de la 10 octombrie 2019. ”

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email