„HRANA SUFLETULUI. HRANA FAMILIEI”

Vernisaj de icoane și lansare de carte
la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani

Luni, 14 noiembrie 2016, ora 17.30 va avea loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, vernisajul de icoane cu titlul „ Hrana sufletului” al pictorului iconar Adrian Mihai Munteanu și lansarea cărții „Hrana familiei – pledoarie pentru întoarcerea la sănătate”.

Pictorul iconar Adrian Mihai Munteanu este absolvent al „Universității Naționale de Arte Plastice Decorative și Design” București, secția pictură murală, după ce a absolvit Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani. A participat la realizarea unor expoziții în țară și este câștigătorul mai multor premii în domeniu.
La fel ca bunicul său, marele zugrav bisericesc Vasile Pascu, marea lui pasiune este pictura murală, lucrând în acest sens, de-a lungul timpului, în București în echipa coordonată de pictorul restaurator Grigore Popescu și în țară, respectiv în Giurgiu, Brașov, Prahova, Constanța, Ilfov.

Cartea „Hrana familiei – pledoarie pentru întoarcerea la sănătate” este descrisă de prof. dr. Pavel Chirilă ca fiind „o carte simplă și eficientă”, „scrisă de o mamă care a vrut să își apere copiii de greșelile alimentației moderne” .
Dincolo de acest scop imediat, cartea își propune să reamintească forta extraordinară pe care familia o poate avea în readucerea tradiției în prezent. Situată la hotarul dintre necesitate biologică și cultură, hrana este „indisolubil legată de amândouă si de aceea este tributară amândurora în sensul că, până la sfârșitul istoriei, hrana omului va reflecta atât gradul de puritate a naturii cât și valențele culturale ale vieții. Noi în ce atitudine față de hrană ne creștem copiii?” este provocarea pe care această carte ne-o lansează.

Organizatorii evenimentului sunt: Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea și Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani.

Articole relaționate