Voyage en Purple: Descoperirea Fascinantului Univers de Lavandă din Mirceștii Vechi, Vrancea

În căutarea frumuseții, am pornit într-o călătorie către locul unde parfumul îmbrățișează cerul, iar culoarea transpune în simfonia mov a lavandei. Destinația? Mirceștii Vechi, Vrancea, acasă la o plantație minunată de lavandă, condusă cu măiestrie și pasiune de către doamna Anca Paraschiv.

Imaginea lavandei înflorite a dezvăluit un peisaj copleșitor, a unui câmp întins care se pierde în zare, pictat în nuanțe de mov. O priveliște care te lasă fără suflare, iar parfumul… un parfum care se îmbină cu adierea vântului și te transpune într-o lume de vis.

Am avut privilegiul să discutăm cu doamna Anca Paraschiv, proprietara acestei plantații de poveste. Anca nu este doar proprietara plantației, ci și sufletul acestui loc, aducând la viață această cultură cu fiecare răsărit de soare.

Plantația este laboratorul ei de creativitate, iar lavanda – materialul cu care pictează nu doar câmpurile din Mirceștii Vechi, ci și inimile vizitatorilor. Datorită ei, am avut ocazia să intrăm în lumea cultivării lavandei, să învățăm despre grija și răbdarea necesare pentru a ajunge la frumusețea pe care am avut norocul s-o admirăm.

Și apoi, momentul acela în care ne-a invitat să culegem câteva fire de lavandă, un gest mic, dar atât de semnificativ. Un gest care ne-a făcut să ne simțim parte din acest minunat peisaj, să ne conectăm la natură și la emoția pe care acest loc o inspiră.

Vizita noastră la plantația de lavandă nu ar fi fost completă fără fotografiile pe care le-am făcut. Imaginea mov, îmbinată cu verdele intens al frunzișului și albastrul cerului, creează un tablou care te face să te întrebi dacă ești într-un vis sau în realitate.

Sunt convins că nicio descriere nu poate înlocui experiența de a fi acolo, în mijlocul plantației, să respiri parfumul lavandei și să simți în pulsul acestei culturi frumusețea și măreția naturii. În aceste momente, învățăm să apreciem simplitatea și să ne reconectăm cu esența noastră.

Deci, dacă doriți să experimentați o bucată din paradis, să vă umpleți sufletul cu frumusețe și inspirație, să vă reîntâlniți cu natura și cu voi înșivă, nu ratați o vizită la plantația de lavandă din Mirceștii Vechi. Garantez că va fi o experiență pe care nu o veți uita niciodată.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100078785241924

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email